Primul tronson al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești, de la Sibiu la Boița, se deschide mai devreme. Constructorul e din Austria
Primul tronson al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești, de aproximativ 13 km, de la Sibiu la Boița, va fi deschis astăzi circulației rutiere, înaintea termenului contractual de finalizare.
Firma constructoare, Porr, este din Austria și a terminat lucrările cu aproximativ 6 luni mai devreme decât era termenul de finalizare, respectiv mai 2023. Informația a fost confirmată, luni seara, și de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, în şedinţa Comisiilor pentru buget-finanţe reunite, la dezbaterea proiectului de buget de stat pe 2023.
"Pentru lotul de la Sibiu-Boiţa, termenul de finalizare este undeva în mai 2023. Toate semnalele noastre sunt că undeva în această săptămână vom da spre circulaţie, deci înainte cu aproximativ 6 luni, vom da în circulaţie lotul Sibiu - Boiţa", a afirmat Grindeanu, potrivit Agerpres.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Imagini cu lucrarea finalizată au fost filmate de un sibian pasionat de infrastructură, Ioan Adrian Gica, care a monitorizat șantierul periodic, încă de la debutul proiectului.
Autostrada Sibiu-Pitești
Autostrada Sibiu - Piteşti ar urma să aibă o lungime de peste 122 de km și este împărțită în 5 secțiuni, și va lega Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean.
"Autostrada Sibiu - Piteşti este deosebit de relevantă pentru desfăşurarea traficului pe Coridorul IV Pan European, deoarece asigură la nivel funcţional o traversare de la Vest la Est a Teritoriului Naţional. De asemenea, este şi prima legătură cu reţeaua rutieră europeană care traversează Munţii Carpaţi. Acest obiectiv al României şi al Uniunii Europene este aşteptat de mai bine de trei decenii", spunea în 2021 directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, potrivit Agerpres.
Valoarea contractului este de 1.678.873.121,77 lei fără TVA, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile.
Contractul prevede 16 luni pentru proiectare, 44 de luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 120 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.
Sursa: Pro TV
Etichete: Sibiu, autostrada, austria, soferi, drumuri,
Dată publicare:
15-12-2022 11:26