Cand se va incheia "primavara din ianuarie". Meteorologii anunta primele ninsori din 2014
Dupa cum am vazut, gerul Bobotezei a venit in acest an cu temperaturi de primavara.
In vestul tarii au fost si 17 grade, asa ca au aparut ghioceii si au inmugurit copacii. Iar pe raul Arges au poposit stoluri mari de pasari migratoare. In unele zone s-au inregistrat temperaturi record, cele mai mari, din ultimii 52 de ani.
Vremea neobisnuita pentru inceputul lui ianuarie se datoreaza unui curent de aer cald venit dinspre Mediterana. Iar fenomenul se va prelungi pana la sfarsitul saptamanii.
Alegeri 2024
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
In Banat au fost cele mai mari temperaturi, de 17 grade la pranz, iar atmosfera parea astazi mai degraba de primavara timpurie.
Altii au alergat prin parc in pantaloni scurti ori au mers la pescuit.
De Boboteaza, cand legenda spune ca sunt cele mai crunte geruri din an, in Timis s-au mai inregistrat astfel de temperaturi mari si in urma cu 13 ani.
La Oradea au fost 13 grade la amiaza si multa lume s-a bucurat de aceasta zi superba, si de florile rasarite ca prin minune.
Specialistii spun ca, daca temperaturile se vor mentine ridicate, natura va reveni la viata mult prea devreme, iar cand va sosi iarna cu adevarat, va prinde copacii imbobociti si granele rasarite.
16 grade au fost luni la Arad, iar parcurile au fost aglomerate, ca intr-o zi de vacanta. Soarele molcom si vantul caldut dadeau impresia c-a venit luna martie.
Pe langa vegetatie, si pasarile migratoare s-au aratat derutate de vremea frumoasa. Pe raul Arges, pe lacul de acumulare de la Prundu, au poposit atatea stoluri, de parca am fi in delta.
Meteorologii ne atrag atentia, insa, ca nu am scapat de ninsorile acestei ierni.
Minunea inceputului de an in jacheta de toamna va dura, se pare, mai mult de 3 zile. Pana la sfarsitul saptamanii va fi la fel de cald ca astazi, mai ales in nord si in nord vest. Iar la deal si la munte nici vorba de zapezi.
Temperaturile vor cobori abia la inceputul saptamanii viitoare, dar procesul de revenire la nivelul obisnuit al perioadei- adica sub 0 grade- va avea loc treptat. Asadar, intai se vor instala ceata groasa si burnita, iar de la jumatatea lunii la ploua.
Primii fulgi sunt asteptati la finele lunii ianuarie- inceput de februarie. Asadar, putem programa la fix cei dintai oameni de zapada in vacanta dintre semestre a scolarilor.