Preoti in rol de mediatori. Cum se implica Biserica in cazurile tinerelor insarcinate si abandonate
Intr-o lume tot mai lipsita de repere, multe tinere ajung in situatii-limita: raman insarcinate cand abia pasesc in viata si sunt alungate de parintii care nu vor sa se faca de rusine cu un nepot in afara cununiei.
Pentru asemenea cazuri, dar si pentru cuplurile aflate in pragul divortului, Mitropolia Moldovei si Bucovinei a infiintat un departament special. Iar preotul devine mediator in conflicte extrem de delicate si, cu duhul blandetii, reuseste uneori sa faca pace.
O tanara, singura la parinti, era studenta la Stiinte Politice in Iasi. S-a indragostit nebuneste, insa, cum a aflat ca va aduce pe lume un copil, a fost parasita. Si nu doar de alesul inimii, ci si de parintii care au alungat-o de-acasa. Parintii n-au mai vrut sa stie nici de pruncul abia nascut: o fetita.
Datorita programului ProVita al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei - tanara mama, derutata si speriata, a primit adapost si sprijin sufletesc. Sta cu bebelusul intr-un apartament cumparat de preoti special pentru a le ocroti pe aceste mame si vrea sa-si continue studiile, cand va mai creste fetita.
In situatia Elenei sunt zeci de tinere din Moldova, pentru care preotul devine avocat in fata parintilor.
De consiliere se ocupa deocamdata parintele si cativa voluntari, dar, in curand, se vor implica in astfel de programe 1.200 de preoti din Neamt, Botosani si iasi.
Fetita abia nascuta de tanara studenta va fi botezata duminica, iar la slujba va participa si bunica pe care preotii au convins-o sa o primeasca din nou in familie.
Sursa: Pro TV
Etichete: tineret, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, sarcini,
Dată publicare:
02-02-2013 19:06