Pregătiri pentru masa pascală. Produsele s-au scumpit față de 2017

Ultimul update: Miercuri 04 Aprilie 2018 18:20
Data publicarii: Miercuri 04 Aprilie 2018 16:48
Categorie: Social

S-a dat oficial startul cumpărăturilor de Paște. E forfotă mare în pieţe, unde carnea de miel este cel mai căutat produs.

 Chiar dacă e mai scumpă decât în anii trecuți, iar un kilogram ajunge chiar și la 30 de lei, nimeni nu vrea ca drobul, ciorba sau friptura să lipsească de la masa pascală. Cei cu posibilităţi mai mari comandă direct la restaurante, astfel ca musafirii lor să fie impresionaţi. Pentru 4 persoane, de exemplu, un meniu se ridică la cel puțin 200 de lei.

Încă de la primele ore ale dimineţii, o piaţă din centrul Clujului s-a umplut de clienţii gata să cumpere, după buzunar, carne de miel pentru sărbătorile pascale.

Preţurile în acest an au crescut faţă de 2017 cu 2 lei pentru un kilogram de miel.Fiecare negociază cu multă atenţie.

Client: "Am luat un sfert de miel, că banii sunt puţini, mi-am luat cât îmi ajunge plapuma. 50 de lei. E scump mai ales pentru pensiile noastre."

Se încarcă în 6 ore și are autonomie 100 km. Bicicleta electrică de 6.000 euro

Ana Petean, producător: "Iarna a fost capricioasă. Furajele au fost scumpe, un kilogram de porumb am luat la 1 leu."

Cine nu are timp să-şi bată capul cu prepararea mesei de Paşte comandă totul de-a gata. Restaurantele pregătesc zilele acestea inclusiv savuroasa friptură de miel.

Alexandru Fabian, manager restaurant: "Avem ciorbă de miel,  avem un preparat rece, platou rece, cu legumele care tocmai au apărut, drobul de miel, pastarma de miel. Ca şi felul doi avem friptură de miel al cuptor."

Sute de persoane se înscriu, în aceste zile, pe listele de comenzi.

Ciprian Rus, client: "E greu să găteşti de Paşti, mai ales că vin prieteni pe la tine. Eu o să fac o masă cu prietenii şi m-am decis să vin aici că ştiu restaurantul, ştiu că este o mâncare bună şi plus că e mai uşor să dau comanda şi vin doar să o ridic."

În Maramureş, unele restaurante s-au specializat în platouri tradiţionale care ar impresiona şi cel mai pretenţios musafir.

Mariana Mureșan, prorietar restaurant: "Avem şi rulade cu fructe confiate şi ciupercuţe umplute. Platourile noastre, pe lângă produsele din miel, vor conţine şi produse din porc şi pui, precum şi brânzeturi obţinute de la producătorii locali."

Pofticioşii plătesc până la 65 de lei pe un kilogram din aceste preparate.

Trucurile de marketing care te fac să umpli coșul în magazine. Modul în care creierul e păcălit

Trucurile de marketing care te fac să umpli coșul în magazine. Modul în care creierul e păcălit

colectiv, carte, copii, sfaturi, incendiu, supravietuire, apa si foc,

Cartea care îi învață pe copii ce să facă în caz de incendiu, lansată de Asociaţia ''Colectiv''

Concedii plătite în străinătate şi abonamente la fitness. Ce vor angajații de la patroni

Studenții vor circula gratuit cu trenul, indiferent de vârstă. Legea, promulgată de Iohannis

De ce a scăzut consumul de pâine în România. ”Milioane de oameni nu mai sunt consumatori”

Gabriela Firea: Centrul Vechi se va extinde cu încă 50 de străzi, până în Cartierul evreiesc

Locatari mutați de primărie pentru consolidarea locuințelor, fără să fie anunțați. ”Nu ştiam. Ne mută?”

peturi

Românii, încurajați să recicleze printr-o taxă suplimentară. Cum își vor putea recupera banii

Timișorenii care aruncă pe stradă gunoaie, identificați pe camerele de supraveghere

Parcul cu 100 de stejari, inaugurat cu fast în Capitală

Au căutat traiul confortabil de la țară, dar s-au întors în timp. Condiții ca în Evul Mediu

O tânără a ajuns fără să vrea pe pliantele Jandarmeriei, după un protest. Reacția ei

Șoferii din București pierd 24 de zile pe an căutând loc de parcare. Soluția Primăriei Sector 5