Pompierii români din Grecia au plecat fără să stea pe gânduri: “Avem timp să mergem acasă să ne anunțăm familiile?”. FOTO
Pompierii români care s-au oferit să plece voluntari în Grecia pentru a ajuta în lupta cu flăcările care mistuiesc numeroase zone au luat decizia fără a sta pe gânduri.
“Se pleacă acum? Avem timp să mergem acasă să ne anunțăm familiile?”, au întrebat aceștia când li s-a spus că este nevoie de voluntari pentru Grecia.
"- În seara aceasta trebuie să fim la București, unde se formează convoiul care va pleca mâine, în Grecia. În total, vor fi 108 pompieri. Timpul este foarte scurt, vă rugăm să vă grăbiți!", li s-a răspuns acestora, conform Ministerului Afacerilor Interne.
Și în doar câteva ore, 108 pompieri au plecat spre București, unde se forma convoiul cu destinația Grecia.
În ultimele ore, autoritățile au postat pe rețelele sociale mai multe imagini cu pompierii romani care se luptă cu flăcările în Grecia.
"Astăzi (duminică- n.red.) a avut loc prima misiune a pompierilor militari români în zona Spathari, insula Evia. Intervenția a fost dificilă, incendiul având mai multe focare, iar cei 35 de pompieri care au lucrat în două schimburi au depus eforturi considerabile în vederea localizării si lichidării acestora cu șase autospeciale de stingere cu apă și spumă și două cisterne care asigură alimentarea acestora. Totodată, un real ajutor adus în vederea recunoașterii direcției de propagare a aerului l-a constituit folosirea unei drone", a transmis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.
Pompierii continuă să se lupte cu flăcările pe insula Evia pentru a şaptea zi consecutiv
De șapte zile, pompierii se luptă cu flăcările pe insula Evia.
Giorgos Kelatzidis, vice-guvernator al insulei Evia, a spus că cel puţin 35.000 de hectare şi sute de case au ars.
Dacă majoritatea focarelor au fost stabilizate sau în remisie luni în Grecia, dezatrul din Evia, a doua cea mai mare insulă a ţării, rămâne îngrijorător, oferind o panoramă apocaliptică.
Amintim că Grecia se confruntă de aproape două săptămâni cu un val de incendii violente, favorizate de secetă şi de temperaturile caniculare, care au făcut doi morţi şi zeci de răniţi, confom News.ro.
La intrarea în Atena, incendiile care au distrus zeci de locuinţe şi fabrici erau în remisie duminică, dar "pericolul de reaprindere este ridicat", a prevenit Hardalias.
Un incendiu în Creta a fost stins, în timp ce situaţia în Peloponez a fost stabilizată, conform autorităţilor.
Mai mult de 56.000 de hectare au fost distruse în zece zile în Grecia,, potrivit Sistemului european de informaţii privind incendiile de pădure (EFFIS). În jur de 1.700 de hectare au fost arse în medie în aceeaşi perioadă între 2008 şi 2020.