Plin de sange, inconstient, orb si surd. Portretul robot al pacientului internabil, de la 1 iunie
Casa Nationala de Sanatate vrea sa impuna alte reguli in spitalele din Romania. Ca sa poata fi internat, un om trebuie sa prezinte semne serioase care sa-i afecteze sanatatea. LISTA criteriilor de internare, in articol.
Potrivit unui proiect al CNAS, internarile in spitale vor fi realizate din 1 iunie cu respectarea unor criterii stabilite de normele la contractul cadru privind acordarea asistentei medicale in 2011-2012.
Unul dintre aceste criterii este pierderea subita a cunostintei, care include coma sau incapacitate de raspuns la stimuli, schimbare acuta in starea de constienta a pacientului si pierderea cunostintei ca urmare a traumelor, mai putin dezorientare sau confuzie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cititi proiectul care cuprinde NOILE NORME DE INTERNARE, la finalul articolului
De asemenea, conform acestor criterii, va putea fi internat un bolnav cu puls anormal, adica frecventa periferica sub 50 pe minut sau mai mare de 140 pe minut, inregistrata cu doua ocazii separate la distanta de cel putin cinci minute.
Proiectul mai prevede ca pot fi internate persoanele cu tensiune anormala (presiune sistolica sub 90 sau peste 200 mmHg si o valoare diastolica de sub 60 sau peste 120 mmHg), cele care au suferit o pierdere acuta a vederii sau a auzului (pierdere severa partiala sau totala si care s-a instalat rapid si a persista in momentul internarii) sau a capacitatii de a misca o parte importanta a corpului.
Potrivit proiectului, mai poate fi decisa internarea in cazul persoanelor care trebuie sa primeasca anumite tratamente intraarteriale sau pentru stabilizarea tinerilor cu diabet sever.
Potrivit proiectului, Casa de Asigurari va verifica la sange toate fisele de internare trimise de spitale luna de luna. Daca documentele vor contine intocmai criteriile expuse, atunci Casa va deconta banii unitatii sanitare, daca nu, nu.
Ce parere aveti despre modificarea criteriilor pentru internare in spital?