Adio, mici, manele si gramezi de gunoi lasate in urma. Legea picnicului vine cu amenzi de 5.000 lei
Presedintele Traian Basescu a promulgat, vineri, Legea privind desfasurarea activitatii de picnic, care stabileste amenzi de pana la 5.000 de lei pentru iesirile la iarba verde in alte zone decat cele special amenajate.
Legea a fost adoptata pe 21 februarie de Camera Deputatilor, principala prevedere fiind ca este interzisa organizarea picnicurilor in alte zone decat cele special amenajate dotate cu facilitati si utilitati.
Potrivit legii, vor fi special amenajate pentru picnic, pe domeniul public sau privat al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale, zone care vor fi dotate cu utilitati si facilitati pentru aceasta activitate si in care aprinderea focului este permisa.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Aceste zone vor fi indicate in parcuri si in zonele limitrofe ale padurilor situate in intravilanul localitatilor. Persoanele care vor merge la picnic nu vor avea voie sa spele obiectele folosite la aceasta activitate in apele din vecinatatea zonei speciale amenajate, nu vor avea voie sa hraneasca animalele salbatice, sa distruga plantele, sa posteze semne sau mesaje.
Acestia vor trebui sa pastreze linistea si sa nu deranjeze comunitatile locale, sa arunce deseurile doar in locurile special amenajate, sa aprinda focul doar in locurile special amenajate si sa-l supravegheze permanent, sa lase locul curat si nealterat, sa nu arunce tigari sau chibrituri aprinse in alte locuri decat cele special amenajate, sa respecte bunele moravuri.
Nerespectarea prevederilor acestei legi se va pedepsi cu amenzi cuprinse intre 100 si 5.000 de lei.
Proiectul defineste picnicul ca "orice activitate de recreere desfasurata in zone de afluenta publica consacrate pe domeniul public sau privat al statului si/sau al unitatilor administrativ- teritoriale de una sau mai multe persoane si care presupune consumul de bauturi si/sau alimente precum si dupa caz aprinderea sau nu a focului".