Peste 20.000 de magazine virtuale au aparut in ultimii doi ani, in mediul online romanesc
Explozia este observata de organizatia europeana pentru comert electronic, care plaseaza Romania pe locul al treilea in Uniunea Europeana.
Ca sa pui pe picioare o astfel de afacere, ai nevoie in medie de 3-4 luni, dar exista antreprenori care te pot ajuta sa faci totul in cateva zile.
Din pasiune pentru moda, dar si ca sa-si asigure un venit, suplimentar, Raluca si-a facut firma. Are un magazin online unde vinde "accesorii delicioase" dupa cum le-a botezat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Raluca Leafu, proprietar start-up magazin online: "Nu stiam la ce ma astept, am pornit pur si simplu cu capul inainte si am zis fie ce-o fi. Cea mai neplacuta parte din acest business este cea a juridicului, a actelor, a vamii. Partea asta daca as putea s-o evit ar fi minunat."
Ca ea sunt zeci de mii de tineri care au inceput in ultimele 10 luni afaceri pe cont propriu. 4 din 5 firme debutante vand si pe net produse sau servicii. Cand au vazut "marea" de afaceri mici, gigantii de pe piata au inceput sa le faca oferte.
Ca sa reduca la doar cateva ore constructia unui magazin online, dezvoltatorii de programe au conceput aplicatii speciale, gratuite pentru care nu ai nevoie de un calculator ultra-performant ca sa poti sa fi un bun administrator.
Dezvoltarea afacerii inseamna comenzi mai multe, contabilitate complicata si nevoie de spatiu - dar au aparut si la noi mai nou servicii numite "e-fullfilment" - adica "cel care face de toate".
Daca porniti pe cont propriu nu ar strica sa stiti ca depozitarea marfii, procesarea si impachetarea, plus site-ul si curieratul costa in medie o mie de euro pe luna. Prin externalizarea acestor servicii catre firmele specializate proaspatul patron ar putea economisi cam 500 de euro pe luna.