Peste 100 de tineri care au învins cancerul s-au întâlnit într-o tabără
"Să ne bucurăm de fiecare clipă, să alegem meseria care ne place şi să petrecem timp cu familia şi prietenii" - este îndemnul celor care au învins cancerul şi şi-au schimbat complet vieţile.
Peste 100 de tineri care au fost încercaţi de boala cumplită participă la o tabără, pe Valea Prahovei, dedicată supravieţuitorilor de cancer din România.
Fac sport, se joacă, primesc încurajări, află poveşti de succes şi, cel mai importat, leagă prietenii.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
110 copii cu vârste între 13 şi 17 ani, dar şi 20 de tineri care au peste 18 ani se bucura de aerul de munte, de peisaje şi de relaxare. Cu toţii au ceva în comun - au fost trataţi de diferite forme de cancer în secţiile onco-pediatrice din ţară şi sunt acum învingători.
Diana Andreea Necșulescu: "Am fost diagnosticată cu cancer la 13 ani, eram în clasa a 7-a. M-am maturizat înainte de termen şi după ce am ieşit din spital nu a mai fost nimic la fel, altfel percepeam şi vedeam lucrurile dându-mi seama că fiecare clipă contează."
Diana a reuşit să depăşească această grea încercare după 6 luni de chimioterapie. Şi a decis să-i ajute pe copiii care trec prin ce a trecut şi ea. Face voluntariat în spitale, iar în tabăra de la Cheile Grădiștei e văzută ca un lider.
În fiercare zi, pe lângă activităţile în aer liber, tinerii participă şi la întâlniri în cadrul cărora primesc suport emoţional, socializează cu cei de vârsta lor şi primesc sfaturi şi.. speranţă!
Emanuel Schipor: "Contează să fii optimist să te gândeşti ce vrei să faci a doua zi, astea sunt paşii cei mai uşor pe care poţi să îi faci. Cancerul nu e o sentinţă, există viaţă după cancer."
În aceste situaţii, contează enorm sprijinul familiei, spun medicii.
Natalia Lișiță, medic oncopediatru: "Rugăm părinţii să fie cât mai pozitivi pentru ei, lacrimile să le lase într-un colţişor doar pentru ei."
Katie, fondatorul asociaţiei Little People: "Ei nu au avut oportunitatea de a se distra, de a se bucura unii de ceilalţi şi de a petrece timp cu copii de vârsta lor. "
Anual, în România, aproximativ 500 de copii sunt diagnosticaţi cu diverse forme de cancer.
Sursa: Pro TV
Etichete: tabara, cancer, copii, boala, valea prahovei,
Dată publicare:
15-08-2018 09:01