Peste 100.000 de persoane au trecut pragul celui mai mare festival de acest gen organizat în Bucureşti

Dată publicare: 11-09-2017 08:27
Dată actualizare: 01-10-2017 18:28


Într-o ţară în care conceptul de street food are tot mai mulţi adepţi, românii tind să devină şi ei din ce în ce mai pretenţioşi când vine vorba de meniul din farfurie.

Astfel, au ajuns să plătească chiar şi 500 de lei pentru un platou cu carne de vită adusă tocmai de peste mari şi ţări.

Numai weekendul acesta peste 100.000 de persoane au trecut pragul celui mai mare festival de acest gen organizat în Bucureşti .

Cu o suma care ar fi umplut lejer un întreg coş de cumpărături, o familie din Capitală a ales să testeze un preparat special: "Asta e vită wagyu japoneză".

Crescută pe păşunile din Japonia, vită Wagyu este foarte apreciată de gurmanzi pentru carnea să grasă cu aspect marmorat.

Pe grătare au început să sfaraie, aşadar, delicatesele pentru care oamenii stau la rând chiar şi câte o ora.

Adi Hădean: "Ieri am rămas de trei ori fără carne, alataieri am rămas de două ori fără carne. Nu reuşim să coacem atâta carne cât am putea să vindem."

La polul opus se situează preparatele ieftine, cum ar fi hotdogul, burgerii sau porumbul fiert. Şi acolo cererea este la fel de mare.

Tragem linie şi aflăm că, în doar patru zile de festival, peste 100.000 de oameni au spus da mâncării stradale. Iar fenomenul pare să crească de la un an la altul.

Dacă ediţia de anul acesta s-a aflat sub semnul carnavalului, anul viitor organizatorii pregătesc o tematică puţin mai diferită. Nu vor lipsi însă artiştii stradali, activităţile pentru copii sau concertele.


VIDEO PROTVPLUS.RO