Pelerinaj la rezervaţia de bujori de stepă din Zău de Câmpie. Sunt unici în Europa
Consideraţi unici în Europa, bujorii au înflorit cu două săptămâni mai devreme, datorită temperaturilor ridicate.
În doar câteva zile, bujorii au "explodat" şi au colorat cu un roşu sângeriu rezervaţia de două hectare şi jumătate. Fireşte, dealul de poveste este vizitat de sute de turişti şi amatori de fotografii pitoreşti.
Bujorii de stepă din Zău de Câmpie au colorat tot dealul cu florile lor superbe, de un roşu aprins. Pentru că delicatele corole rămân deschise doar şapte zile, sute de curioşi se plimbă pe aleile făcute între florile ocrotite, ca să le admire.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Nimeni nu pleacă fără să fotografieze floarea gingaşă şi atât de rară. Unii aleg acest loc de basm special pentru a marca un moment important din viaţa lor. Familia Man, de pildă, sărbătoreşte în curând 40 de ani de căsnicie, iar rezervaţia de bujori a fost locul perfect pentru un nou legământ.
Rezervaţia se afla la 5 kilometri de centrul comunei şi a fost salvată de un localnic care, până la 92 de ani, a îngrijit cu dragoste florile gingaşe.
La Zău de Câmpie se presupune că bujorul de stepa a ajuns în urmă cu 10 mii de ani, în perioada postglaciară. Rezervaţia a fost fondată pe aproape 3 hectare de teren în anul 1932 de academicianul Alexandru Borza.