Pelerinaj cu mii de oameni in centrul Capitalei, de Duminica Ortodoxiei. Semnificatia sarbatorii
Prima duminica din Postul Sfintelor Pasti marcheaza Duminica Ortodoxiei si sarbatoarea a curpins tot acest weekend centrul Capitalei, langa Biserica Icoanei.
Credinciosii au adus icoane noi pentru ca preotii sa le sfinteasca si apoi oamenii sa le poata duce acasa. Mii de credinciosi au fost in procesiune si duminica, dar si sambata seara, dupa ce s-au inchinat la icoana Maicii Domnului Iordanita adusa din Tara Sfanta.
In Duminica Ortodoxiei, peste o suta de preoti urmati de mii de credinciosi au pornit din nou in procesiune la gradina Icoanei. Aici a avut loc o slujba speciala de sfintire a icoanelor.
Alegeri 2024
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
Aceasta sarbatoare a fost stabilita in anul 843, in prima duminica din Postul Pastelui si marcheaza victoria credintei ortodoxe asupra celor care au tulburat viata Bisericii multe sute de ani. Duminica, enoriasii au adus de acasa icoanele pe care au vrut sa le sfinteasca.
Parintele Teofil: "Biserica in care se afla icoana este astazi ruinata, pentru ca a fost distrusa de razboiul de la 1967 si terenul este astazi sub control militar, dar exista un proiect de deminare a zonei de la Iordan si atunci se va putea intoarce sfanta icoana la loc. Deocamdata este pelerina."
Credinciosii au mers si sambata seara intr-un impresionant pelerinaj, cu torte si lumanari aprinse in maini. Icoana Iordanita va ramane in Bucuresti pana in 10 martie si va fi expusa la mai multe biserici.