Pelerinaj cu 100 de preoti si mii de credinciosi in centrul Capitalei. Icoana veche de 100 de ani, adusa de la Ierusalim

Dată publicare: 04-03-2017 18:12
Dată actualizare: 07-03-2017 07:02


Pelerinaj grandios in centrul Capitalei, la Gradina Icoanei, in seara dinaintea duminicii Ortodoxiei, prima din Postul Sfintelor Pasti.

O suta de preoti si mii de credinciosi cu lumanari sau torte aprinse in maini au pornit in procesiune. Timp de cateva zile credinciosii pot trece pe la icoana Maicii Domnului Iordanita, veche de o suta de ani, adusa de la Ierusalim. Iar duminica, la pranz, va avea loc sfintirea icoanelor pe care le vor aduce enoriasii.

100 de preoti din 44 de parohii si manastiri au pornit alaturi de mii de credinciosi in procesiune. Pelerinajul din prima sambata a Postului Mare a adus emotie si bucurie in inimile enoriasilor.

Cu bucurie si credinta in suflet, oamenii s-au inchinat, inainte sa porneasca in procesiune, la icoana Maicii Domnului zisa si Iordanita, adusa de la Ierusalim, mai precis de la un schit romanesc aflat langa apele Iordanului.

Icoana s-a aflat timp de peste 30 de ani in biserica schitului romanesc de pe malul raului Iordan, ridicat de Patriarhia Romana in 1935, la locul in care a fost botezat Mantuitorul Iisus.

Intre 1967 si 1970, biserica a fost bombardata si distrusa, insa icoana a fost salvata. Iar acum, are sansa de a reveni in schitul romanesc, daca va fi deminat terenul din preajma lacasului de cult.

Ppreot Ioan Popescu: "Aceasta icoana este si legatura noastra cu Sfantul Ioan Iacob, este legatura cu tara sfanta si cu locurile sfinte, de aceea este foarte pretuita."

Duminica, dupa slujba liturghiei, va avea loc o procesiune inchinata duminicii ortodoxiei. Credinciosii veniti cu icoane vor astepta apoi ca acestea sa fie sfintite. Si Icoana Maicii Domnului Iordanita va ramana in Romania pana vineri si va fi purtata pe la mai multe biserici din Bucuresti.


VIDEO PROTVPLUS.RO