Pedofilul „sadist”, lector la o prestigioasă universitate, condamnat la 32 de ani de închisoare. Cum își șantaja victimele

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Sursa: The Guardian
Data publicarii: Luni 19 Februarie 2018 23:16
Categorie: Social
Pedofilul Matthew Falder

Matthew Falder, absolvent al Universității Cambridge care a devenit unul dintre cei mai cunoscuți din Marea Britanie, a fost condamnat la 32 de ani de închisoare, luni, după ce a pledat vinovat la 137 capete de acuzare.

Acesta a fost acuzat că îți șantaja victimele vulerabile, pe care le convingea să comită acte sexuale inadecvate.

Cele 46 de victime, între care adolescenți de sex feminin și masculin, erau șantajate, încurajate să violeze copii, să realizeze fotografii compromițătoare cu copii, informează Independent și The Guardian. El a fost arestat în urma unei anchete internaționale coordonate de Agenția Națională de Crimă. Cel puțin trei dintre victimele sale au fost într-atât de traumatizate încât au încercat să se sinucidă, după ce au fost convinse să îi trimită fotografii în care acestea se aflau în ipostaze compromițătoare.

Acțiunile sale s-au desfășurat pe parcursul a opt ani și, în tot acest timp, cercetătorul la Universitatea Birghmingham nu s-a întâlnit niciodată în viața reală cu victimele sale. În schimb, el a recurs la șantajul pe Internet, de cele mai multe ori dându-se drept o artistă care ar fi căutat fotografii pe baza cărora să realizeze picturi.

În realitate, el făcea parte dintr-o „comunitate virtuală” de agresori pe „dark web”, unde se distribuie fotografii cu acte sexuale violente și cu persoane abzate fizic. Acolo, el avea statul virtual de „violator”.

Detaliile din anchetă relevă o realitate șocantă. Pe una din victime, de exemplu, a forțat-o să se filmeze în timp ce mânca mâncare pentru câini sau în care atingea cu gura absorbante folosite. Într-o altă filmare, victima era obligată să bea urină și să mănânce fecale.

Mai mult de atât, el încuraja violul în rândul minorilor. De exemplu, în cazul unui copil a instalat camere ascunse în toalete publice și la locuința părinților minorului, iar după ce a surprins cazul de agresiune, l-a șantajat pe agresor.

O altă victimă a picat în capcana bărbatului după ce a văzut un anunț pentru un job ca dădacă. Când aceasta i-a spus că își dorește „ca totul să se termine”, el i-a spus că imaginile vor apărea peste tot și că nu-i vor aduce nimic bun. Timp de două luni, ea a primit mesaje de la agresor, astfel că se temea să mai iasă din casă și i-a fost rușine să vorbească despre experiența prin care trece, astfel că s-a îndepărtat de familie.

„În fiecare zi când mă trezeam, găseam un mesaj. Când vedeam de la școală, găseam at mesaj. M-am simțit de parcă nimei nu m-ar înțelege, pentru că nu era nimeni acolo care să-mi țină cuțitul la gât și să mă oblige să fac asta, deși așa mă și simțeam”, a mărturisit victima.

Astfel, judecătorul care a dat sentința l-a calificat pe pedofil drept „dereglat și sadic”, precizând că modul în care s-a comportat a fost „insistent, manipulator și crud.”

Nimeni dintre cei care te cunoșteau nu știa ce se ascunde dincolo de suprafață. Voiai să deții controlul total asupra victimelor tale. Ai dat dovadă de un comportament insistent, manipulator și crud”, a spus judecătorul Philip Parker.

Potrivit acestuia, trauma victimelor „nu se va sfârși niciodată”, din cauză că imaginile pe care acesta le-a obținut de la ele au fost distribuite și rămân în mediul virtual.

Pe o listă cu „100 de lucruri de văzut măcar o dată”, Felder includea abuzul unui „copil paralizat” și o filmare care să surpindă cum oasele unui copil sunt „sfărâmate în mod voit și foarte lent”. Mai mult, el se lăuda că nu va fi prin niciodată și că nu îi păsa dacă victimele sale trăiesc sau mor.

„De nenumărare ori, oamenii te-au rugat să încetezi. Tot de atâtea ori, ai sporit presiunile asupra lor”, a adăugat judecătorul Philip Parker.

Matthew Falder a fost un student remarcabil și a obținut diplomă de masterat și de doctorat la Universitatea Cambridge, după care a devenit lector la Universitatea Birmingham. Unul dintre tutorii săi, de exemplu, la descris drept „unul dintre cei mai remarcabili studenți”, a cărui muncă „are un impact internațional”. Mai mult, acesta a precizat că pedofilul era foarte talentat și că era sufletul petrecerii.

În peste 30 de ani de când lucrez în sistem, nu am dat de un asemenea agresor a cărui unică motivație a fost să cauzeze durere și anxietate profundă”, a spus unul dintre anchetatorii de la Angenția Națională pentru Crime, Matt Sutton, după ce a aflat sentința.

Pedofilul Matthew Falder Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: The Guardian Independent.co.uk

Povestea italianului stabilit în România ca să cunoască minore. Contractul ”de sex” încheiat cu ele
Povestea italianului stabilit în România ca să cunoască minore. Contractul ”de sex” încheiat cu ele
Doi părinţi şi-au violat fiica zi de zi.
Doi părinţi şi-au violat fiica zi de zi. "Mai bine noi decât vreun dement"
Familia unei fete de 15 ani, păcălită de un pedofil. I-a mințit că are 19 ani și i-a convins să îl ia în vacanță
Familia unei fete de 15 ani, păcălită de un pedofil. I-a mințit că are 19 ani și i-a convins să îl ia în vacanță
A mers cu telefonul la service, dar a ajuns după gratii când a arătat ce problemă are
A mers cu telefonul la service, dar a ajuns după gratii când a arătat ce problemă are
VIDEO PROTVPLUS.RO
carne strut
Carnea lăudată de toți bucătarii. Poate costa chiar și 140 de lei kilogramul
Cadouri pentru copiii nevoiași, de la Moș Crăciun. ”Patrula cățelușilor”
Avocatul Poporului intervine pentru apărarea drepturilor deținuților. Sesizare la CCR
Secretul celei mai populare afumători din România. Ce lemn foloseşte proprietarul
Elevii ar putea circula gratuit cu RATB din 2019. Ce a omis să spună Primăria
Sondaj: câţi români sunt de acord cu amnistierea sau graţierea corupţilor
lebede
Spectacol fascinant pe un lac de acumulare din Alba. Zeci de lebede au poposit aici
Cele mai populare căutări ale românilor în Google în 2018. Ce apare la secțiunea ”Ce este?”
Povestea cutremurătoare a celor doi copii abandonați de mamă pe asfaltul ud, în fața spitalului din Alexandria
”Vă vedem!” Se împlinește un an de când oamenii din Sibiu ies zilnic în stradă
Momentul magic din an în care toţi copiii îi scriu lui Moş Crăciun. Scrisoarea unor fraţi sărmani din Piteşti
Legea care stabileşte că patronul decide când îşi iau concediu angajaţii. Ce riscă cei care o încalcă