Pe timp de criza, la alimentara, ca la muzeu. In vizita!
Fortati de lipsa banilor si de nesiguranta locului de munca, romanii au ajuns sa treaca pe la alimentara, ca pe la muzeu.
Nici nu s-au obisnuit bine cu gustul specialitatilor din carne, ca multi trebuie sa se reintoarca la mezelurile ieftine si la mancarea gatita.
Din pacate pentru noi toti, in ianuarie a crescut cererea pentru parizer sau branza topita. Cu aproximativ 25% sunt mai cautate alimentele ieftine si nu neaparat mai gustoase ori mai sanatoase.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Din ianuarie incoace, romanul a ajuns sa se uite de doua ori la pretul produselor iar acest lucru se vede si in cosurile de cumparaturi din ce in ce mai goale. De altfel de la inceputul anului consumul a scazut cu pana la 20%.
Pana si familiile cu venituri medii, renunta la salamul de Sibiu sau la cele italienesti care costa in jur de 45-50 de lei kilogramul in favoarea unor preparate mai putin pretentioase. Cu alte cuvinte, oamenii renunta fortat la cascaval si se intorc la telemea.
Domnul si doamna Albu sunt inca un caz fericit. Banii de pensie pe care ii primesc lunar le ajungeau pana acum sa isi faca si mici pofte, dupa ce plateau intretinerea si isi cumparau medicamentele si mancarea. De o luna insa, oamenii isi tin socotelile strict. Asemeni lor, fac multi alti romani.
Ingrijorate de acest fenomen, patronatele avertizeaza ca alimentele ieftine nu sunt intotdeauna si sigure. Pretul este mai mic, spun specialistii, pentru ca firmele care isi permit sa vanda asa nu au un lant de productie pus la punct.