Luxul este pus la zid de criza economica!
Cea mai buna dovada, restaurantele de lux din New York. De unde pana mai ieri te chinuiai sa prinzi o rezervare, acum patronii se intrec in oferte ca sa atraga clienti.
Si chiar daca mesele sunt ocupate, oamenii nu mai arunca banii ca altadata pe delicatese sau pe vinuri de colectie.
Sirio Maccioni este poreclit "Nasul mancarii bune" din New York. La 76 de ani, isi conduce restaurantul cu aceeasi mana forte, ca acum 4 decenii cand a intrat in bransa.
Si restaurantul lui Sirio lupta din greu cu recesiunea, ca si celelalte 150 de localuri de lux din New York. Ca sa supravietuiasca, se intrec in oferte generoase. Chiar si asa, mesele nu mai sunt pline ca altadata, iar clientii care sa arunce cu banii par o specie pe cale de disparitie.
Sirio Maccioni nu este insa nici pe departe disperat. In 40 de ani de cand e in bransa, a invatat sa supravietuiasca. De vina, glumeste el, ar fi celebritatile care i-au trecut pragul si i-au purtat noroc o viata intreaga.