Pe langa lacrimi si durere, accidentele se traduc si in foarte multi bani!


Ultimul update: Duminica 08 Iulie 2012 15:14
Data publicarii: Luni 04 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Accident rutier

Mai exact, 4 miliarde de euro, in fiecare an. Din aceasta cauza suntem pe un dezonorat loc 5 in Europa si Asia Centrala, ne avertizeaza specialistii Bancii Mondiale, care ne sugereaza sa facem ceva.

Din 1989 incoace, mor pe sosele cam 3.000 de romani pe an, iar accidentele rutiere au ajuns principala cauza de mortalitate in randul tinerilor.

Suna sinistru, dar fiecare roman care a fost spitalizat si apoi a murit intr-un accident rutier costa statul aproximativ 150.000 de euro. Aici intra cheltuielile cu tratamentul, pierderile suferite de compania unde lucra victima prin lipsa sa, cheltuielile judiciare, dar si pagubele provocate de defectiunile vehiculelor. In total, ajungem la 2% din PIB.

Cei mai multi bani se cheltuiesc in sistemul medical. Spitalul Universitar de urgenta a folosit anul trecut 4 milioane de lei pentru pacienti raniti pe sosele.

Si sunt zeci de mii de oameni care au ramas infirmi din cauza accidentelor.

Anglia, Franta, Olanda, Portugalia sau Luxemburg au transformat siguranta rutiera in politica de stat si au reusit astfel sa scada numarul tragediilor cu pana la 50%.

Dureros este ca in fiecare an, in Uniunea Europeana, 39.000 de oameni tot mor in masina, iar peste un milion sunt raniti.

Noi, degeaba ne propunem sa reducem pe cat posibil numarul victimelor atata vreme cat avem drumuri proaste, autoturisme nesigure si soferi slab pregatiti.

 

Sursa: Pro TV

Seara sangeroasa pe o sosea din Dolj! Doi morti si trei raniti
Viteza a semanat moarte pe o sosea din Caras-Severin!
Carnagiu! Sase persoane au pierit pe drumul ce leaga Alba de Hunedoara
VIDEO PROTVPLUS.RO