Pe langa lacrimi si durere, accidentele se traduc si in foarte multi bani!
Mai exact, 4 miliarde de euro, in fiecare an. Din aceasta cauza suntem pe un dezonorat loc 5 in Europa si Asia Centrala, ne avertizeaza specialistii Bancii Mondiale, care ne sugereaza sa facem ceva.
Din 1989 incoace, mor pe sosele cam 3.000 de romani pe an, iar accidentele rutiere au ajuns principala cauza de mortalitate in randul tinerilor.
Suna sinistru, dar fiecare roman care a fost spitalizat si apoi a murit intr-un accident rutier costa statul aproximativ 150.000 de euro. Aici intra cheltuielile cu tratamentul, pierderile suferite de compania unde lucra victima prin lipsa sa, cheltuielile judiciare, dar si pagubele provocate de defectiunile vehiculelor. In total, ajungem la 2% din PIB.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cei mai multi bani se cheltuiesc in sistemul medical. Spitalul Universitar de urgenta a folosit anul trecut 4 milioane de lei pentru pacienti raniti pe sosele.
Si sunt zeci de mii de oameni care au ramas infirmi din cauza accidentelor.
Anglia, Franta, Olanda, Portugalia sau Luxemburg au transformat siguranta rutiera in politica de stat si au reusit astfel sa scada numarul tragediilor cu pana la 50%.
Dureros este ca in fiecare an, in Uniunea Europeana, 39.000 de oameni tot mor in masina, iar peste un milion sunt raniti.
Noi, degeaba ne propunem sa reducem pe cat posibil numarul victimelor atata vreme cat avem drumuri proaste, autoturisme nesigure si soferi slab pregatiti.
Sursa: Pro TV
Etichete: uniunea europeana, accidente rutiere, statistici,
Dată publicare:
04-01-2010 00:00