Patronii de restaurante spera sa iasa din criza cu meniurile exotice

×
Codul embed a fost copiat

Patronii de restaurante, greu incercati de criza, se lupta sa reziste pe piata. Unii au renuntat la meniul clasic pentru unul exotic. S-au gandit ca friptura de cangur sau de miel din Noua Zeelanda ii vor convinge pe clienti sa manance in oras.

Doar ceva iesit din comun ii mai poate ajuta, dupa ce anul trecut afacerile le-au scazut cu cel putin 25%.

Muschiulet de cangur, asezonat cu sare si piper si pus la gratar. Nu, nu am ajuns in Australia! Gasim acest fel de mancare deosebit chiar in bucataria unui restaurant de langa Bucuresti, unde friptura de porc a fost inlocuita cu cea de cangur.

Patronul si-a dat seama ca numai ceva nou ii va aduce profit asa ca a creat un meniu sofisticat. Friptura de vita japoneza sau coronita de miel din Noua Zeelanda, toate se vand bine, spune el, chiar daca o portie costa si 150 de lei.

Lasam meniurile sofisticate si ajungem intr-un restaurant unde bucatarii nu pregatesc mai mult de patru feluri principale pe zi. Reteta succesului? Gatesc cat mai sanatos, cu produse de la tarani. In meniu se regasesc mancaruri si supe ca: supa crema de telina, puiul cu lapte de cocos si orez, salata de ciuperci si cateva prajituri.

Citește și
Piper
Ati putea manca asa ceva? "Specialitatea casei" cu 10 feluri de piper

Nu au fost uitati nici clientii care tin la silueta. Pentru ei, exista restaurantele dietetice, unde nimic nu este prajit si nici nu contine zahar. In plus, in acelasi loc, un specialist le poate crea clientilor propriul program de nutritie. Mancarea este trimisa la domiciului sau la locul de munca. Exista chiar si abonamente lunare sau, in functie de preferinte, de luni pana sambata.

Pe piata din Romania numaram aproximativ 13.000 de restaurante. 32% au ales bucataria ro­maneasca, 28% pe cea italieneasca, 9% sunt fast-fooduri si 7% cu meniu international, adica japonez, chinezesc, thailandez, argentinian, mediteranean ori libanez.

Articol recomandat de sport.ro
GALERIE FOTO Cele trei stadioane pe care poate juca România la Cupa Mondială din 2026
GALERIE FOTO Cele trei stadioane pe care poate juca România la Cupa Mondială din 2026
Citește și...
Ce mai consuma romanul? Carne de cangur, crocodil sau embrion de rata
Ce mai consuma romanul? Carne de cangur, crocodil sau embrion de rata

Hotarat lucru: luxul si criza merg pe drumuri separate! Iar primul n-are de ce-si face griji. Dovada? Delicatesele din carne de bizon american, cangur sau vita din Japonia se vand in peste 100 de restaurante cu pretentii din Romania.

Ati putea manca asa ceva?
Ati putea manca asa ceva? "Specialitatea casei" cu 10 feluri de piper

Barbati in toata firea cu lacrimi in ochi. Este efectul pe care il produce specialitatea casei, la un restaurant din New York. Vorbim despre un fel de mancare ce contine ZECE feluri de piper.

Meniu exotic, dupa retetele mayasilor, in Peninsula Yucatan
Meniu exotic, dupa retetele mayasilor, in Peninsula Yucatan

Daca vreti sa aveti parte de un ospat exotic, puteti merge in Mexic, in Peninsula Yucatan. Aici, tot mai multe restaurante au meniuri inspirate din retetele stravechi ale mayasilor.

Recomandări
Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei, chiar înaintea negocierilor de pace dintre Kiev și Washington
Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei, chiar înaintea negocierilor de pace dintre Kiev și Washington

Rusia a lansat un atac masiv cu drone și rachete asupra Ucrainei în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, în timp ce Kievul se pregătește să discute cu SUA despre încheierea unui acord de pace.

MAI: 21 de sesizări în campania pentru alegerile locale parțiale. Amendă de 4.500 lei pentru distrugerea unui afiș
MAI: 21 de sesizări în campania pentru alegerile locale parțiale. Amendă de 4.500 lei pentru distrugerea unui afiș

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au anunțat că, în timpul campaniei pentru alegerile locale parțiale, au fost înregistrate 21 de sesizări privind posibile fapte nelegale, dintre care 13 au fost confirmate, iar șase sunt încă investigate.

Criza apei i-a costat pe locuitorii din Prahova și Dâmbovița 120.000 euro pe zi. Restaurante și afaceri, forțate să caute apă
Criza apei i-a costat pe locuitorii din Prahova și Dâmbovița 120.000 euro pe zi. Restaurante și afaceri, forțate să caute apă

Criza apei din Prahova și Dâmbovița se îndreaptă spre o posibilă soluționare. Premierul Ilie Bolojan a anunțat că vineri seară alimentarea cu apă va fi reluată treptat, dar a avertizat că apa nu va fi deocamdată potabilă.