Meniu exotic, dupa retetele mayasilor, in Peninsula Yucatan
Daca vreti sa aveti parte de un ospat exotic, puteti merge in Mexic, in Peninsula Yucatan. Aici, tot mai multe restaurante au meniuri inspirate din retetele stravechi ale mayasilor.
Bucatarii ii ademenesc pe clienti cu delicatese cu nume imposibil de pronuntat, dar cu gust divin.
Retete, ingrediente si tehnici de pregatire a mancarii vechi de cateva milenii. Cu asta sunt asteptati turistii care viziteaza plajele de pe Riviera Maya.
Bucatarii mexicani s-au convins de apetitul turistilor pentru mancaruri exotice, incarcate de istorie.
Nimeni nu-si poate stapani pofta, la vederea bucatilor suculente de carne porc, prajite pe un pat de felii de dovleac, de exemplu.
Pentru a ajunge la astfel de performante, maestrii in gastronomie s-au "scolit" alaturi de triburile de indigeni. Sunt mereu in cautare de retete pastrate de-a lungul generatiilor, cu care sa-si surprinda clientii, mai ales ca in zona concurenta e acerba.
De exemplu, una dintre cele mai gustoase mancaruri sunt "gorditas de chaya", un fel de tartine din faina de porumb, garnisite cu branza si verdeata, care erau numite de mayasi "frunze sacre". Plantele seamana la gust cu spanacul si sunt bogate in fier, potasiu si vitamina C.
La mare cerere este si pestele asezonat cu o pasta din seminte de annatto si copt in frunze de banana.