"Stam cu frica". Locuitorii din blocurile mansardate, speriati dupa incendiul din Popesti Leordeni
Incendiul de la complexul rezidential din Popesti Leordeni scoate la iveala probleme cu care se confrunta si alti locuitori din blocuri mansardate din zona Capitalei.
Oamenii se tem ca focul poate izbucni oricand si la ei, pentru ca locuintele sunt facute din materiale care nu rezista la incendii. Hidrantii lipsesc, la fel si paratrasnetele, iar cand ploua, apa ajunge in instalatiile electrice.
Locuitorii dintr-un complex rezidential din Voluntari, construit de acelasi dezvoltator ca in Popesti Leordeni, s-au plans ca nu se mai simt in siguranta. Spun ca cele 10 apartamente de la mansarda au fost construite din lemn netratat.
Alegeri 2024
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
"Stam cu frica. Am luat decizia de a incerca sa ne asiguram pe cont propriu", a spus Daniel.
Pentru ca legea nu prevede ca blocurile sa fie dotate cu hidranti, oamenii au cumparat cateva extinctoare.
Tot locatarii sustin ca atunci cand ploua, apa se infiltreaza in peretii cladirii. Unii dintre ei s-au adresat autoritatilor, care le-au sugerat sa apeleze la instanta.
Dupa incendiul izbucnit in complexul rezidential de la Popesti Leordeni, si locuitorii din blocurile invecinate au inceput sa-si ia masuri de frica sa nu fie urmatoarele victime. Cu aceleasi probleme par sa se confrunte si locatarii dintr-un complex rezidential mansardat din Voluntari, care isi cauta dreptatea in instanta.
Si in tara sunt asemenea probleme. La Sibiu, de exemplu, in urma cu doi ani, vantul puternic a spulberat mansarda unei locuinte, care, spun proprietarii, era construita prost. Iar la Valcea, in 2008, apartamentele de la mansarda unui bloc contruita fara autorizatie au ars ca o torta.
Legea spune ca "mansardarea cladirilor de locuit e permisa daca se respecta conditiile de protejare la foc cu materiale incombustibile a structurii acoperisului si a conditiilor de compartimentare la foc dintre blocuri, tronsoane si apartamente".