Ce legatura mai exista intre fratii Negoita si Confort City. Pe cine pot da pagubitii in judecata


Ultimul update: Miercuri 24 Octombrie 2012 10:26
Data publicarii: Joi 04 Octombrie 2012 17:12
Categorie: Stiri Sociale

Scandalul izbucnit dupa incendiul care a distrus zeci de apartamente in Popesti Leordeni, abia s-a "aprins". In timp ce pompierii sunt in ancheta ca sa afle cum a pornit focul la mansarda blocului, pagubitii incearca sa obtina o despagubiri.

Unii vor merge in instanta, pentru ca nu mai au case, ci numai datorii la banci. Altii, in schimb, spera sa se inteleaga pe cale amiabila cu dezvoltatorul imobiliar care le-a vandut locuintele.

Cateva zeci de familii au luat legatura cu un avocat pe care l-au insarcinat sa depuna mai multe notificari catre un executor judecatoresc, care sa-i ajute sa fie despagubite fara procese lungi in instanta.

Altii, insa, vor merge individual la judecatori. Au de gand sa ceara despagubiri si pentru tot disconfortul creat de acest incendiu, care le-a afectat viata si programul de lucru.

Cu totii vor sa fie despagubiti de Domus Stil Construct, un dezvoltator imobiliar creat de fratii Robert si Ionut Negoita. Desi primarul Sectorului 3 nu mai apare in acte, el este prezentat chiar pe pagina oficiala a Domus Stil alaturi de fratele sau: "Viziunea fratilor Negoita este aceea de a crea un brand puternic care se bazeaza atat pe satisfactia clientilor cu un raport bun calitate-pret, cat si pe multumirea angajatilor".

Robert Negoita spune ca nu are legatura cu blocul Confort City care a ars. Intre timp, cei ale caror apartamente au ars in intregime, au aflat ca vor fi mutati in case noi pana cand cele distruse vor fi reconstruite. Nu se stie, insa, cine va plati.

N-au fost stabilite nici cauza incendiului si nici valoarea pagubelor, care puteau fi mai mici daca cei care au construit complexul imobiliar ar fi fost obligati de lege sa aiba aviz de la pompieri. Nici ministrului de interne nu-i vine sa creada ca pentru un bloc de 11 etaje nu e nevoie de aprobare de la pompieri.

 


 

VIDEO PROTVPLUS.RO