Orasele din Romania in care transportul in comun a fost revolutionat. Investitiile facute de autoritati

Ultima actualizare: 11-02-2015 07:01

Devine chiar interesant sa mergi cu autobuzul in Romania. Si nu e nicio gluma la mijloc.

Numarul celor care aleg acest tip de transport in comun a crescut in marile orase ale tarii. Mai exact, acolo unde vehiculele sunt moderne, circula dupa program exact si au o conexiune la Internet.

Primaria Brasov a facut investitii masive pentru modernizarea tuturor liniilor de autobuz si troleibuz. Unele statii au chiar si locuri de parcare pentru soferii care decid sa-si continue drumul cu mijloacele de transport in comun.

"Isi respecta programul de lucru, curatenia e OK", spune un calator.

"Primim sesizari la regie cu nerespectarea programelor cu 1, 2 sau 3 minute, semn ca exigenta brasovenilor a crescut fata de acest aspect", spune Silviu Stefan, RAT Brasov.

Orarul fiecarui autobuz este afisat in toate statiile, insa cei care vor un program si mai exact pot accesa aplicatia online.

In Constanta, incasarile din bilete si abonamente au crescut cu 15% fata de anul trecut. Cei de la regia de transport in comun au facut un sondaj de opinie si au ajuns la concluzia ca internetul i-ar putea convinge pe tineri sa urce in autobuz. Asa au aparut in zeci de autobuze dispozitivele wireless, iar numarul calatorilor a crescut simtitor.

"E o idee foarte buna pentru ca oamenii se pot conecta la Facebook, pot face o gramada de lucruri pe internet", a spus un calator.

La Cluj Napoca, in schimb, numarul de masini a fost suplimentat recent. La Cluj, numarul persoanelor care isi lasa masina acasa si aleg transportul in comun a crescut in ultima vreme cu peste 20% si asta pentru ca economisesc timp, bani, iar confortul este unul sporit.

In plus se reduce si poluarea. Acest lucru este incurajat si de Uniunea Europeana printr-o directiva care urmareste dublarea numarului de calatori pana in 2030.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!