Orasele din Romania in care transportul in comun a fost revolutionat. Investitiile facute de autoritati
Devine chiar interesant sa mergi cu autobuzul in Romania. Si nu e nicio gluma la mijloc.
Numarul celor care aleg acest tip de transport in comun a crescut in marile orase ale tarii. Mai exact, acolo unde vehiculele sunt moderne, circula dupa program exact si au o conexiune la Internet.
Primaria Brasov a facut investitii masive pentru modernizarea tuturor liniilor de autobuz si troleibuz. Unele statii au chiar si locuri de parcare pentru soferii care decid sa-si continue drumul cu mijloacele de transport in comun.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
"Isi respecta programul de lucru, curatenia e OK", spune un calator.
"Primim sesizari la regie cu nerespectarea programelor cu 1, 2 sau 3 minute, semn ca exigenta brasovenilor a crescut fata de acest aspect", spune Silviu Stefan, RAT Brasov.
Orarul fiecarui autobuz este afisat in toate statiile, insa cei care vor un program si mai exact pot accesa aplicatia online.
In Constanta, incasarile din bilete si abonamente au crescut cu 15% fata de anul trecut. Cei de la regia de transport in comun au facut un sondaj de opinie si au ajuns la concluzia ca internetul i-ar putea convinge pe tineri sa urce in autobuz. Asa au aparut in zeci de autobuze dispozitivele wireless, iar numarul calatorilor a crescut simtitor.
"E o idee foarte buna pentru ca oamenii se pot conecta la Facebook, pot face o gramada de lucruri pe internet", a spus un calator.
La Cluj Napoca, in schimb, numarul de masini a fost suplimentat recent. La Cluj, numarul persoanelor care isi lasa masina acasa si aleg transportul in comun a crescut in ultima vreme cu peste 20% si asta pentru ca economisesc timp, bani, iar confortul este unul sporit.
In plus se reduce si poluarea. Acest lucru este incurajat si de Uniunea Europeana printr-o directiva care urmareste dublarea numarului de calatori pana in 2030.