Sute de oameni la coadă pentru un loc de muncă, în Gorj. Ce fabrică se va deschide

18-10-2017 17:03


Câteva sute de localnici din Rovinari, judeţul Gorj, s-au înghesuit miercuri pentru a prinde un loc de muncă la o fabrică de volane, ce urmează să fie deschisă în oraş

 Zona este una minieră, defavorizată, iar declinul acestei industrii i-a lăsat pe mulţi oameni fără o slujbă.

Noua fabrică va funcţiona într-o cantină în care până nu de mult luau masa caldă foştii ortaci.

Oamenii au intrat la interviuri în grupuri de câte 20 de persoane. Cei care au rămas la coadă şi-au pus speranţe în noile slujbe ce vor fi create în fosta cantină a minerilor.

Într-o zonă unde oportunităţile de angajare sunt aproape nule, oamenii sunt dispuşi se lucreze orice atâta timp cât sunt plătiţi.

Până în urmă cu câţiva ani, majoritatea localnicilor din Rovinari şi împrejurimi lucrau în minerit şi la termocentrală din oraş.

Acum, slujbele în aceste domenii au devenit tot mai puţine, iar mulţi, deveniţi şomeri, au fost nevoiţi să plece în străinătate sau alte oraşe din ţară pentru a-şi găsi o slujbă.

Robert Filip - primar Rovinari: Nu numai că este îngrijorător, este dureros să constatăm că este coadă cu oamenii care vor să muncească, dacă s-au depus 1500 de cereri pentru 250 de locuri de muncă vă daţi seama că avem o problemă reală. Noi raportăm real, nu ce raportează alte instituţii.

Simona Rădoi - reprezentant firmă de recrutare: S-au depus până acum aproape 1400 de CV-uri şi zilnic se mai depun 10 - 20 de CV-uri. Va fi o selecţie destul de riguroasă.

Interviurile pentru angajări vor continuă şi joi.

VIDEO PROTVPLUS.RO