Oprescu spune ca primul pod al pasajului Mihai Bravu ar putea fi gata in martie 2014

pasaj mihai bravu

Sorin Oprescu a declarat sambata ca soferii ar putea circula pe primul pod al pasajului Mihai Bravu - Splaiul Unirii "undeva in martie 2014", daca vremea va permite buna desfasurare a lucrarilor.

 

"Lucrarile merg foarte bine, chiar mult mai bine decat m-am asteptat, in conditiile in care au trecut doar trei luni si patru zile de cand au fost reluate lucrarile. Pe 6 ianuarie inteleg ca va fi adus si ultimul tablier pentru ca podul sa se poata traversa in intregime. Asa cum puteti vedea, scheletul podului este terminat si sustinut. Cred ca daca vremea ne va permite, undeva in martie 2014 se va putea circula pe acest pod", a spus edilul, care a verificat, sambata, stadiul lucrarilor la pasaj.

In ceea ce priveste lucrarile la cel de-al doilea pod, Oprescu a aratat ca "deja au fost amplasati stalpii in laterale, in vederea realizarii podului, iar la sfarsitul anului 2014 intregul pasaj va fi dat in folosinta".

Cu acelasi prilej, primarul general a precizat ca pasajul va fi traversat zilnic de peste 48.000 de masini si va contribui la descongestionarea traficului in zonele Brancoveanu, Nitu Vasile, Bulevardul Berceni si fosta Macaralei.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Pasajul Mihai Bravu - Splaiul Unirii va avea doua poduri paralele, peste Splaiul Unirii/Raul Dambovita si, respectiv, peste intersectia Prelungirea Sos. Mihai Bravu - Calea Vacarestilor.

Podurile - unul cu lungimea de 675,4 metri si unul de 687,7 metri - vor avea cate doua benzi de circulatie pe fiecare sens.

Potrivit municipalitatii, in prezent, primul pod este realizat in proportie de 65%.

Primaria Capitalei a atribuit in august, prin licitatie restransa accelerata, asocierii italiene Astaldi Spa - Astalrom SA un contract de 155,7 milioane de lei (35 milioane euro), inclusiv TVA, pentru finalizarea lucrarilor la pasajul Mihai Bravu - Splaiul Unirii.

Termenul pentru finalizarea lucrarilor este decembrie 2014.

Proiectul fusese inceput de Romstrade, firma detinuta de Nelu Iordache, insa contractul cu aceasta a fost reziliat in decembrie 2012, dupa ce municipalitatea a platit 37 de milioane de lei.

La sfarsitul lunii ianuarie 2013, municipalitatea a primit din partea consilierilor generali dreptul de a contracta servicii de consultanta, asistenta si reprezentare juridica pentru a identifica posibile creante rezultate in urma rezilierii contractului cu Romstrade.

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Cum arata grinda de 40 tone de la pasajul Mihai Bravu care a blocat traficul in Capitala
Cum arata grinda de 40 tone de la pasajul Mihai Bravu care a blocat traficul in Capitala

Trafic ingreunat joi seara pe splaiul Unirii intre soseaua Mihai Bravu si soseaua Vitan Barzesti.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.