O poveste impresionanta care merita ajutorul tau, la Dansez pentru tine

Dennis

Dennis este un baietel extraordinar, plin de viata, vorbaret si talentat care vrea sa lupte din tot sufletul pentru a se face bine. El sufera de parapareza spastica pe care a capatat-o in urma unui accident de circulatie.

Avea pe atunci numai trei ani si jumatate si se afla in masina alaturi de mama sa si o cunostinta de-a lor. In urma accidentului, Dennis a fost persoana cel mai grav ranita.

A fost dus de urgenta la spital unde l-au cusut la gat si la muschii de la picioare (are si acum cicatrice destul de mari). Intreaga lui viata avea sa se schimbe : a ramas paralizat de la mijloc in jos. El isi putea folosi doar mainile. Din pacate n-a fost singurul lucru rau pe care l-a patit: baietelul a avut si o paralizie de gradul 7 la ochi (strabism), si-a pierdut auzul de la urechea dreapta si a avut si o fractura de mandibula dubla cu deplasare. Mama a fost si ea ranita, a suferit un puternic impact in zona abdomenului, i s-a declansat o hemoragie interioara si i-a fost reconstruit un san (si ea are cicatrice).

Au urmat ani grei in care Dennis a luptat pentru a se recupera. De strabism s-a recuperat dupa aproape un an cu foarte multe vitamine. Pentru ureche Dennis are nevoie de un aparat pe care mama nu a reusit inca sa i-l cumpere. Ea s-a axat pe recuperarea picioarelor fiului sau. Baietelul este foarte ambitios si isi doreste foarte mult sa mearga din nou. Nu sa se da batut si vrea sa lupte sa se vada iarasi pe picioarele sale. Este un copil optimist care apreciaza eforturile sustinute ale mamei de a-i plati tratamentul necesar. Aceasta s-a chinuit toata viata sa stranga bani sa-l opereze pe coloana : prima operatie a fost acum patru ani, in Ungaria. Apoi, pentru a continua sedintele de terapie mama lui Dennis si-a vandut masina.

Costul unei sedinte la o clinica din Bucursti se ridica pe atunci la 50 Ron, iar baietelul trebuia sa faca doua sedinte pe zi timp de trei saatamani cu o pauza de o luna intre tratamente. Dar aceste tratamente de recuperare pe care Dennis le-a urmat, chiar daca au fost destul de avansate din punct de vedere al tehnologiei, nu au reusit sa-l puna pe picioare.

Citește și
Drama greu de imaginat: ii este rusine sa iasa din casa din cauza inaltimii
Ajutati-o pe Simona! Din cauza unei tumori, creste intruna

Una dintre sansele lui a de a deveni iarasi un copil normal era o operatie de reducere a spasticitatii in Lyon, Franta. Cu ajutorul emisiunii “Dansez pentru tine” de la Pro Tv, Dennis si-a vazut visul cu ochii. Cu banii primiti in cadrul emisiunii, Dennis a ajuns la vestita clinica din Franta, dar lucrurile au luat o alta intorsatura. Dupa o serie de consultatii si investigatii amanuntite, doctorii de acolo au sfatuit-o pe mama lui Denis sa amane acea operatie in speranta ca tehnica medicala va evolua si in scurt timp va putea beneficia de o operatie de ultima generatie. In schimb, doctorii i-au recomandat lui Dennis implantarea unei pompe pentru relaxare musculaturii sau scaderea spasticitatii.

Pompa contine o substanta miorelaxanta (Lioresal) si la un anumit interval de timp, ea elibereaza cantitatea necesara pentru a-i relaxa musculatura. Aceasta actioneaza direct pe nervul de la coloana ( pompa este pusa sub muschii abdominali, in partea stanga, dar comunica cu coloana printr-un cateter = tubulet de plastic ).

La fiecare doua luni, pompa trebuie reglata, adica crescuta doza de medicament. In paralel cu aceast demers, lui Dennis i-a fost recomandat si o recuperare intensiva pentru a nu deveni dependent de pompa. Cu cat lucreaza si corpul, cu atat mai putin este dependent de acea substanta, iar doza poate fi egala, nu crescuta.

Dupa operatia de implantare a pompei, Dennis mergea in Franta la fiecare doua luni pentru reglarea dozei si o data la cinci luni pentruu reincarcarea pompei cu Lioresal.

Recuperarea post-operatorie i-a fost recomandata sa fie facuta in Franta, dar costa 500 de euro pe zi. In astfel de circumstante, mama a preferat ca recuperarea sa o faca in Romania si cu acea diferenta de bani a preferat sa prelungeasca posibilitatea de a merge in Franta pentru reglarea dozei si reincarcarea pompei.

Pentru fiecare deplasare la clinica din Franta, Mariana trebuia sa scoata intre 2500 – 3000 de euro. Cu banii de la emisiunea “Dansez pentru tine”, Dennis n-a reusit sa tina pasul cu acest tratament decat doi ani. In prezent, baietelul are nevoie in continuare de aceasta reglarea a dozei de medicament plus reincarcarea pompei, dar mama a ajuns la limita posibilitatilor financiare. Si cum n-ar fi de ajuns, Dennis trebuie sa urmeze un tratament intensiv de recuperare in speranta ca intr-o zi vor putea renunta definitiv la pompa.

Cuprinsa de disperare si de stresul lipsei de bani, mama lui Dennis a crezut de cuviinta ca ar fi mai bine sa-i scoata pompa anul trecut de Craciun, dar doctorul din Franta, i-a spus ca daca ar vrea sa renunte acum, exista riscul ca Dennis sa nu mai poate merge niciodata deoarece corpul sau a devenit dependent de acea substanta.

Dennis are nevoie mai mult ca oricand de aceasta recuperare intensiva pentru a-si reduce spasticitatea musculaturii si posibilitatea de a renunta definitiv la pompa. Pentru asta trebuie sa se deplaseze la Londra intr-o clinica specializata in acest tip de recuperare. Pentru o simpla consultatie, mama ar trebui sa scoata din buzunar 175 de lire, iar pentru o sedinta de recuperare 150 de lire. Cei care i-au recomandat aceasta clinica a fost atat doctorul din Franta, cat si doctorii consultati in Bucuresti.

In ciuda faptului ca mama lui Dennis a incercat sa faca niste bani in plus din prepararea de prajituri de cofetarie (20 Ron/kg/prajitura si 25 Ron/kg/tort), banii nu sunt suficienti pentru nevoile fiului sau. Mariana munceste in ture si niciodata nu i s-a parut un sacrificiu faptul ca uneori mergea din tura de noapte direct la bunicii lui Dennis pentru a se ocupa de prepararea acelor prajituri.

Mariana lucreaza ca asistenta medicala pe un salariu de 2300 de Ron, dar din acesta plateste lunar 850 Ron la CAR. Impreuna cu bunicii, Mariana incearca sa-i ofere lui Dennis sedinte de recuperare zilnice de care are atata nevoie.

Mariana nu a renuntat la lupta cu boala fiului sau. Se vede ca mama lui Denis este o femeie exceptionala care lupta pentru vindecarea fiului sau si cauta mereu solutii si tratamente noi. A renuntat la propria sanatate in favoarea fiului sau pentru ca si ea a ramas cu sechele de la accident, sechele care se resimt si in ziua de astazi.

Merita sa fie ajutati, copilul lupta si el foarte mult pentru a se face bine, dovada fiind eforturile pe care le depune la sedintele de recuperare – se duce singur in fiecare zi. Are credinta ca va fi iarasi pe picioarele lui. Si, nu in ultimul rand, nu se da batut niciodata: ii plac atat de mult sportul si, in special, fotbalul, incat la scoala este portarul clasei.

Baietelul, pe langa faptul ca este ambitios si isi doreste sa invinga “boala”, el invata si foarte bine. Dennis este in clasa a VI-a la “Liceul de Arta Sabin Dragoi” unde studiaza clarinetul si pianul, iar acum se pregateste pentru olimpiada de clarinet care va avea loc dupa Paste. Dennis este un copil premiant.

Dorinta cea mai mare a lui Dennis este sa se faca bine si este dispus sa lupte pentru asta. El merge in prezent cu ajutorul carjelor. Este invatat sa se descurce singur pentru ca mama munceste in ture si atunci merge singur la sedintele de terapie ( isi cheama taxiul si se deplaseaza singur, in carje, fara ajutor). Mariana are incredere in el pentru ca il considera un copil responsabil.

Articol recomandat de sport.ro
GALERIE FOTO Fosta soție a lui Claudiu Niculescu arată spectaculos la 46 de ani. Imagini de la plajă cu Diana Munteanu
GALERIE FOTO Fosta soție a lui Claudiu Niculescu arată spectaculos la 46 de ani. Imagini de la plajă cu Diana Munteanu
Citește și...
Nu vrea sa-si lase fiica orfana! Ajutati-o pe Iuliana sa traiasca!
Nu vrea sa-si lase fiica orfana! Ajutati-o pe Iuliana sa traiasca!

Ce poate fi mai dureros pe aceasta lume decat situatia in care o mama sa-si lase copiii orfani. Este tragic si revoltator faptul ca viata si sanatatea pot fi cumparate cu bani, in cazul de fata. Bani pe care Iuliana nu ii are! Aici insa, intervii tu!

Ajutati-o pe Simona! Din cauza unei tumori, creste intruna
Ajutati-o pe Simona! Din cauza unei tumori, creste intruna

La 19 ani, masoara deja doi metri. O tanara din Brasov nu iese la petreceri si nu se inconjoara de prieteni asa cum ar fi normal, pentru simplu motiv ca cei din jur o fac sa se simta diferita. Are gigantism.

Daruieste si ii vei oferi inapoi VIATA! Robert are nevoie de tine!
Daruieste si ii vei oferi inapoi VIATA! Robert are nevoie de tine!

Cat de nedreapta poate fi viata? Cat de seceratoare poate fi moartea? Cat de neagra poate fi durerea unui parinte care se vede neputincios in fata pierderii copilului sau?

Recomandări
Burduja, despre ajutorul acordat de România „fraților de peste Prut”, după oprirea gazelor ruseşti: „Avem o datorie morală”
Burduja, despre ajutorul acordat de România „fraților de peste Prut”, după oprirea gazelor ruseşti: „Avem o datorie morală”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a făcut, miercuri, precizări în legătură cu modul în care România ajută Republica Moldova după oprirea exporturilor de gaze naturale ruseşti prin conductele care tranzitau Ucraina.

Călin Georgescu atacă la CEDO decizia CCR de anulare a prezidențialelor. Profesor: ”Face doar tărăboi. CEDO nu va admite”
Călin Georgescu atacă la CEDO decizia CCR de anulare a prezidențialelor. Profesor: ”Face doar tărăboi. CEDO nu va admite”

Călin Georgescu a atacat la CEDO decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale și solicită Curții Europene să oblige România la organizarea turului doi cu el și Elena Lasconi. Însă Georgescu ”face doar tărăboi”, consideră profesorul Cristian Preda.

„Nu au mai rămas multe locuri în Europa ca România. Iată o ţară care are de toate”. Ce i-a impresionat pe jurnaliștii CNN
„Nu au mai rămas multe locuri în Europa ca România. Iată o ţară care are de toate”. Ce i-a impresionat pe jurnaliștii CNN

CNN Travel a alcătuit o listă cu 25 de destinaţii care consideră că merită să fie vizitate în 2025, iar România se numără printre ele, alături de obiective exotice din Asia, America Latină, Africa şi, desigur, Europa.