O noua tendinta pe timp criza: afacerile de "apartament"


Ultimul update: Duminica 03 Iunie 2012 15:06
Data publicarii: Duminica 02 Mai 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Ne-am pierdut locul de munca, dar nu avem voie sa disperam pentru ca avem meserii banoase. Este tehnica de supravietuire a romanilor fortati sa lucreze la domiciliu.

Si nu sunt deloc putini. In primele trei luni ale anului, doar in Capitala, 25 de saloane de infrumusetare si peste 50 de croitorii si-au inchis portile. Cum femeile nu renunta la rochii si la oja, merg acum la proba in sufragerii de bloc.

Nici nu e de mirare ca pe timp de criza se prefera salonul tip sufragerie, daca ne gandim ca intr-un loc special amenajat din centrul Capitalei, de pilda, o manichiura costa cel putin 40 de lei, pedichiura 60, iar un masaj de relaxare ajunge si la 100 de lei. Adica de doua ori mai mult.

Iar lista meseriilor care au fost "mutate" la domiciliu continua. Si croitoresele prefera sa isi cheme clientele in sufrageria personala.

In primele trei luni din acest an, peste 6000 de firme au intrat in procedura de insolventa, cu 30% mai multe decat in 2009.

Cele mai multe dintre companiile care au dat faliment activau in comert, constructii sau imobiliare si aveau sediul in Bucuresti.
 

Cioplitorii in piatra sfideaza criza economica
Criza economica mareste numarul de... bucatari
Trebuie sa ne pregatim pentru inca o criza economica, avertizeaza seful FMI
VIDEO PROTVPLUS.RO