Nouă formă de înşelăciune în care sunt implicați constructori. Cazul unui bătrân din Braşov

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Echipe de constructori se angajează să facă lucrări la un anumit preţ, dar, la final, pretind şi de o sută de ori mai mult.

În cazul în care clienţii refuză să dea banii, aşa-zişii constructori recurg la şantaj şi ameninţări. Este şi cazul unui bătrân din Braşov care a avut nevoie de o alee betonată de câţiva metri pătraţi.

De la 1.000 de lei, cât stabiliseră iniţial că face lucrarea, constructorii au pretins în final 15.000. Disperat, omul a anunţat OPC-ul şi poliţia.

Fost profesor universitar, bătrânul din Braşov avea nevoie de o alee betonată de 16 metri pătraţi, turnata în spatele casei sale. Câţiva constructori s-au oferit să îi facă lucrarea cu o mie de lei şi au semnat chiar şi un contract. Dar, pe măsură ce lucrarea a avansat, a crescut şi preţul.

Felul cum a fost realizată lucrarea dovedeşte că muncitorii nu se pricep deloc la construcţii. Sunt 5 centimetri de beton turnat strâmb şi spălat acum de ploaie. Fireşte că bătrânul a refuzat să plătească suma uriaşă pretinsa de constructori. Au urmat ameninţările aşa că, la 90 de ani, omul s-a speriat şi a chemat poliţia.

Luat la întrebări de poliţie, dar şi de reprezerntantii OPC, constructorul spune că a semnat contractul fără să îl fi citit, pentru că nu ştie.

Inspectorii OPC spun că în ţară sunt tot mai multe reclamaţii similare, iar poliţiştii bănuiesc că e o formă de înşelătorie. Victime sunt în principal bătrânii lipsiţi de apărare care, speriaţi, cedează ameninţărilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO