Noaptea Alba a Galeriilor Contemporane. Bucurestenii au umplut zecile de galerii deschise
Ultima noapte din septembrie a fost una alba pentru bucuresteni. Peste 90 de galerii de arta si-au deschis portile, in cadrul Noptii Albe a Galeriilor Contemporane.
Evenimentul, aflat la a zecea editie, a avut loc simultan in 10 orase din tara. Cei pasionati in schimb de stiintele exacte au avut de lamurit chestiuni la Noaptea Cercetatorilor.
Aproape 90 de galerii de arta si alteliere de creatie au fost pline ochi de vizitatori.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Una dintre expozitiile de arta contemporana a fost denumita generic NO MAN'S LAND. A primit acest nume pentru ca fiecare camera este reprezentat de cate un oras participant. Iar spatiile decorate au la baza un discurs care defineste orasul sustinut.
In cladirea aflata chiar langa parcul Gradina Icoanei, si-au expus lucrarile artisti din Bucuresti, Baia Mare, Cluj-Napoca, Iasi, Craiova, Timisoara, Sibiu, Arad, Brasov si Targu Mures.
Suzana Dan, oraginzatoare Noapte Alba a Galeriilor: "Sunt 10 discursuri oratoriale diferite, toate reunite in acest teren neutru de dialog, pe care va asteptam cu mare drag sa l descoperiti. Timp de o luna."
Dan Raumite este un artist din Sibiu, care a venit la Bucuresti alaturi de trupa NO-STRU! A profitat de jocul de cuvinte si a denumit acest loc NO STRU LAND.
Dan Raumite, artist din SIBIU: "E un fel de war zone, camera e impartita in jumate, locul unde eu lucrez, ca un fel de atelier al unui artist, delimintat."
A fost forfota mare si la Palatul Stirbei, de pe Calea Victoriei, unde publicul a putut admira cateva dintre lucrarile artistului Gheorghe Fikl. Picturile sale sunt foarte cautate si se vand la preturi ce trec de 10 mii de euro.
Gheorghe Fikl, pictor: "E un subiect suprarealist. Personajele sunt captive intr-o camera si dupa toata fatarnicia si izolarea artistocratica de fatada. Devin insisi niste animale."
Eli este pasionata de fotografie. Vineri seara insa, creatiile ei au prins forma din hartie, lemn si metal.
Eli Driu: "Proiectul este un pamflet la adresa fenomenului selfie. Este prezentat sub forma de instalatie. O sa vad un exemplu la indemana. E o masina de spalat rufe pe Facebook. Stim prea bine, mai nou, rufele se spala pe Facebook."
Tot in Bucuresti, in Piata Universitatii, vineri seara si-au dat intalnire si pasionatii de stiinta si tehnologie. A fost Noaptea Cercetatorilor.
Sute de curiosi i-au asaltat cu intrebari pe cercetatorii prezenti la evenimente.