"Mos Craciunul" sarmanilor. Pensionarul din Slatina care a donat 2 incubatoare spitalului si a cumparat case pentru nevoiasi


Ultimul update: Duminica 01 Ianuarie 2017 02:45
Data publicarii: Joi 29 Decembrie 2016 08:55
Categorie: Stiri Sociale

 In perioada sarbatorilor de iarna devenim mai buni si mai darnici. Dar sunt si oameni care zi de zi se transforma in Mos Craciun pentru sarmani.

 De pilda, un pensionar in varsta de 86 de ani, din Slatina, a donat doua incubatoare spitalului din oras, dar a ajutat si familii greu incercate de soarta. Si spune ca nu se va opri aici.

Viata l-a purtat pe Mihai Giuran in locuri in care nici el nu banuia ca o sa ajunga vreodata. S-a nascut in Olt, dar a studiat la Iasi. A fost apoi profesor la un liceu din Slatina, iar 14 ani a stat in puscariile comuniste.

A reusit, totusi, sa scape si sa plece in Anglia, unde a fost profesor universitar timp de trei decenii. De zece ani s-a intors insa in Romania si traieste intr-un apartament modest din Slatina.

Mihai Giuran, pensionar: "Uneori studentii spuneau: dar cum spuneti vaca in romana si eu spun vaca si atunci asta care ma intreba spunea unei studente: vaca, asa ca sa glumeasca intre ei. Si studenta ma intreba dar cum se spune bou si eu ii spuneam si ea ii spunea: bou!"

Ajuns la batranete, spune ca nu trece o zi fara sa ajute pe cineva. De pilda, pentru o familie nevoiasa a cumparat un apartament, iar pentru altii o casa. Cu banii stransi din salariul de profesor a cumparat doua incubatoare pe care le-a donat Spitalului din Slatina.

"Am vazut la televizor de repetate ori rugamintea dati 2 euro pentru copii si spuneau ca mor copiii.
Ati donat o suma importanta de bani.
Da, 21.000 de euro."

Iar Bibliotecii Judetene „Ion Minulescu" i-a donat de-a lungul timpului cel putin 350 de carti.

"Cand gaseam carti bune le caram cu TIR-urile si le duceam acolo."

Totusi, profesorul Giuran are si el o dorinta - vrea sa fie sanatos ca sa mai poata ajuta si alti oameni.

VIDEO PROTVPLUS.RO