Moastele Mariei Magdalena, prima persoana careia i s-a aratat Iisus in ziua Invierii, au ajuns in Capitala
Moastele Mariei Magdalena au fost aduse la Bucuresti. Peste 2000 de credinciosi s-au strans de-a lungul dealului Patriarhiei ca sa se roage la cea care i-a fost aproape Mantuitorului in ultimele zile din viata pamanteasca.
Mana sfanta, adusa de la o manastire de pe muntele Athos, a fost prima data la Iasi, iar vineri seara va pleca din Bucuresti catre Teleorman.
Sfintele moaste, aduse tocmai de la manastirea Simonopetra de pe muntele Athos, au apartinut Mariei Magdalena, ucenica Mantuitorului, numita astfel dupa numele localitatii Magdala, din cetatea Galileei.
Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane: "Este o mare binecuvantare si o mare bucurie sa ne inchinam moastelor Sfintei Mironosite Maria Magdalena."
Inca de la primele ore ale diminetii, mii de credinciosi au venit la Patriarhie sa se inchine moastelor Mariei Magdalena, o parte din mana ei stanga, cu care, se spune, ca ar fi atins crucea Mantuitorului. Tot despre Maria Magdalena se spune ca ar fi fost prima femeie vindecata de mantuitor si ei i s-a arata prima oara in dimineata Invierii.
Moastele au ajuns de la Iasi cu intarziere, iar randurile de credinciosi, intinse de-a lungul dealului Patriarhiei, s-au marit de la o ora la alta. Un barbat rapus de oboseala si imbulzeala s-a prabusit inainte sa-i vina randul.
Preot Constantin Stoica: "Maria Magalena impreuna cu Maica Domnului si alte mironosite au fost martore oculare la ultimele zile din viata pamanteasca a Mantuitorului."
Moastele vor fi duse vineri seara din Bucuresti catre la manastirea Pantocrator din Draganesti Vlasca, apartinind Episcopiei Alexandriei si Teleormanului. Acolo, moastele vor sta pana luni, dupa care se vor intoarce in Grecia, pe Sfantul Munte Athos.
Duminica, o alta procesiune importanta va avea loc in Capitala, organizata de aceasta data de catolici. Relicva Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea, care consta in cateva picaturi de sange, va fi purtata intr-o procesiune organizata de Arhipscopia Romana Catolica din Bucuresti. Picaturile de sange ale Suveranului Pontif au fost daruite, acum 4 ani, de Vatican Catedralei Sfantul Iosif din Capitala.