Cel mai mare pelerinaj ortodox din Romania a ajuns la final. 200.000 de oameni s-au inchinat la moastele Sfintei Parascheva

Dată publicare: 16-10-2015 07:43
Dată actualizare: 19-10-2015 07:01


Cel mai important pelerinaj religios din Moldova a luat sfarsit si odata cu el s-au incheiat si sarbatorile Iasiului. Moastele Cuvioasei au fost bagate in biserica, insa si joi seara sute de credinciosi au stat la coada.
 

Vreme de o saptamana, peste 200.000 de pelerini s-au inchinat la racla cu osemintele cuvioasei Parascheva. Zilele orasului s-au sfarsit cu un concert Smiley, dar si un mare foc de artificii.

Preotii au asteptat aseara pana cand toti pelerinii de la coada s-au inchinat la racla cu osemnite. Apoi au dus moastele in Catedrala.

Arhimanditul Dosoftei Scheiul, exarhul Catedralei Mitropolitane Iasi: "Ne-a ajutat Dumnezeu si Sfanta Cuvioasa Parascheva sa ajungem in final, ca sa facem procesiunea de intrare in Sfanta Catedrala, unde si noaptea acesta, si maine si in zilele urmatoare vor mai sta oameni mai multi ca de obicei sa se inchine la sfintele moaste."

In curtea Mitropoliei, credinciosii au mai ramas sa se roage pret de cateva zeci de minute dupa ce racla a fost dusa inapoi in Biserica.

Sarbatoarea a continuat apoi in strada. Joi seara s-au incheiat si zilele Iasului si, ca in fiecare an, localnicii au avut parte si de un concert. Smiley a cantat in fata a peste 20.000 de oameni.

Dupa 7 zile de evenimente, sarbatorile de la Iasi s-au incheiat cu un foc de artificii.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO