Pelerinii de la moastele Sfintei Parascheva au stat si 15 ore la coada de peste 2 km: "Daca esti crestin adevarat, merita"

Dată publicare: 15-10-2015 07:46
Dată actualizare: 18-10-2015 00:16


Peste 15.000 de oameni au stat si miercuri noapte la rand pentru a se inchina la moastele Sfintei Parascheva.

Praznicul celei cunoscute ca fiind Ocrotitoarea Moldovei a fost praznuit miercuri, dar pelerinii au continuat sa vina in numar mare si dupa lasarea intunericului.

Oboseala, frigul si foamea si-au spus cuvantul. Asa ca unii si-au pierdut cumpatul dupa 15 ore de asteptare la o coada care depasea doi kilometri. In cele sase zile de pelerinaj, pe la racla cu sfintele ramasite au trecut peste 200.000 de credinciosi.

Cele sase zile de pelerinaj de la Iasi au culminat miercuri, cand a fost praznicul Sfintei Parascheva, iar la slujba oficiata afara au participat zeci de mii de oameni.

Se pune ca in ziua de hram, puterea tamaduitoare a Cuvioasei este mai mare. Asa se face ca, de la 3 ore, cat asteptau in primele zile, credinciosii au stat acum la rand si 15 ceasuri pentru a ajunge in dreptul raclei.

Chiar daca oamenii au fost revoltati, au rabdat si s-au rugat pentru a reusi sa reziste.

Pelerin: " Nu mai pot, dar sper sa ajung in cele din urma si sa prind si trenul spre casa. Daca esti crestin cu adevarat , merita asteptarea."

Pelerin: "Au cam trecut 12 ore...Da, au trecut. Sfanta Parascheva ne asteapta si ne da putere."

Pentru a mai pacali frigul si oboseala, cativa tineri au gasit o solutie. S-au pus pe facut selfie-uri.

Catalin Jipa, pelerin: "Aleluia...am facut si selfie la Sfanta Parascheva."

Catalin Jipa, pelerin: "Trece timpul pentru ca lumea este foarte agitata si nu vor sa fie civilizati, se imping intruna. Asteptam de la 8, sunt aproape 12 ore. Avem rabdare, ca de asta am venit aici."

Pelerin: "Astept de la 10. Avem rabdare, ca doar nu pleaca sfanta de acolo...pana la ultimul pelerin stam si noi. Nu vii in fiecare zi. Merita sa stai, parerea mea."

Moastele Sf. Ioan Gura de Aur urmeaza sa plece spre Bucuresti joi seara, iar cele ale Sfintei Maria Magdalena se vor intoarce la Muntele Athos vineri dimineata. Pana in acest moment au trecut pe la racla Sfintei Cuvioase cu mult peste 200.000 de credinciosi din toata tara.

Pentru ca in ultimile doua zile s-a stat foarte mult la rand, numarul persoanelor care au avut nevoie de ingrijiri medicale a crescut, ajungand la peste 600 de persoane. Dintre acestea, 25 au ajuns si la spital.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO