Ministerul Sanatatii vrea sa infiinteze Compania Farmaceutica!

Ultima actualizare: 13-10-2012 15:21

De teama crizei, Ministerul Sanatatii vrea sa infiinteze anul acesta un gigant farmaceutic de stat. Se va numi Compania Farmaceutica Romana si din ea vor face parte fabrici romanesti de medicamente.

Acestea vor produce vaccinuri, insulina, medicamente pentru tratarea cancerului si bolilor cardiovasculare pe care bolnavii le vor lua, desigur, mai ieftin decat le iau acum pe cele similare, dar din import.

Din viitoarea Companie Farmaceutica Romana vor face parte Antibiotice Iasi , Sanevit Arad , Unifarm si departamentele de vaccinuri din cadrul Institutului Cantacuzino din Bucuresti si Iasi.

Cei din minister vorbesc de un plus de medicamente, de la insulina injectabila, la comprimate pentru boli infectioase sau cancer, unele in colaborare cu marile corporatii internationale.

Mai mult de atat vor aparea si noi locuri de munca.

Primul pas va fi trecerea fabricii Antibiotice, de la AVAS la Ministerul Sanatatii. Apoi, in cel putin trei luni va fi pusa pe picioare si compania farmaceutica de stat .Tintele pentru anul acesta : productia de vaccinuri si insulina injectabila .

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO