Mii de credinciosi s-au rugat luni la moastele Sfantului Mina


Ultimul update: Joi 14 Noiembrie 2013 06:54
Data publicarii: Luni 11 Noiembrie 2013 12:29
Categorie: Stiri Sociale

Pentru mii de oameni ziua a inceput in rugaciuni fierbinti la biserica sfantul Mina din Capitala, mucenic pe care il sarbatorim astazi si despre care se spune ca este ocrotitorul celor pagubiti.

In acest moment credinciosii stau la coada pentru a atinge racla cu moastele sfantului. Aduse din Egipt in Bucuresti acum 140 de ani, despre moastele Sfantului Mina se spune ca infaptuiesc minuni. Cu aceasta speranta au atins racla sfanta mii de credinciosi din toata tara, dar mai ales cei inselati sau jefuiti pe care mucenicul ii protejeaza.

Racla sfantului mina va fi dusa inapoi in biserica in aceasta noapte. Dealtfel, in afara de moaste la biserica care poarta hramul mucenicului se afla si o icoana cu chipul lui despre care se spune, la fel, ca este facatoare de minuni.

Fost soldat, mucenicul a trait in timpul persecutiilor din vremea imparatilor romani Diocletian si Maximian, si pentru ca si-a marturisit credinta in Hristos in timpul unei sarbatori pagane i s-a taiat capul.

Ziua de 11 noiembrie este cunoscuta in popor si sub numele de "Sarbatoarea Talharilor".

Se spune ca astazi cei care obisnuiesc sa "puna mana" isi iau liber pentru ca se tem de pedeapsa divina. Fetele nemaritate pe de alta parte, pun acatiste la biserica in speranta ca isi vor gasi ursitul.

Pelerinajul de astazi incheie evenimentele religioase gazduite de bisericile din Capitala. Peste cateva zile, in 14 noiembrie, intram in postul Craciunului care tine pana in 24 decembrie.

VIDEO PROTVPLUS.RO