Mielul in varianta avangardista, in bucataria moleculara

×
Codul embed a fost copiat

Mielul domina meniurile pascale ale romanilor. Asa ca nu strica unele retete speciale si savuroase: miel cu rizoto de afine si vin rosu, cotlet de miel in crusta de parmezan sau ultra-rafinatul meil din bucataria moleculara.

Gandita de un maestru bucatar cotat cu trei stele Michelin, reteta de muschiulet de miel cu lapte de capra, fasole verde pastai si mustar este greu de facut acasa. Cel ce a preparat-o pentru noi ne explica si de ce.

"Acasa chiar nu ai putea face asa ceva. Ai nevoie de instrumente speciale. Totul trebuie gatit foarte incet. Punem carnea la temperatura de 650 de grade, timp de 15 minute, lucru pe care nu-l poti face intr-o tigaie. Iata de ce carnea este intotdeauna foarte moale", spune Jorg Hoffman, bucatar-sef.

In asemenea preparate se cauta perfectiunea gustului, iar prezentarea in farfurie este o adevarata opera de arta.

"Ai putea sa descrii farfuria ca pe o panza pe care un pictor incepe sa puna cateceva, sa picteze, dar in ceea ce priveste mirodeniile, multe idei provin din diferite parti ale lumii. Poti gasi combinatia de usturoi cu scortisoara in Liban, in Turcia sau in alte parti", spune acelasi Jorg Hoffman.

Citește și
Cozonac
Cate bordeie, atatea retete. Cum sa faci cele mai bune bucate de Paste
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Astfel de mirodenii s-au combinat interesant in aperitivul cu ou bio, ciuperci, usturoi si scortisoara.

Afla mai multe despre acest subiect din materialul video.


 

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Care e diferenta intre carnea de caine si cea de miel? Ghidul prefectului
Care e diferenta intre carnea de caine si cea de miel? Ghidul prefectului

Prefectul Capitalei le-a pregatit bucurestenilor un ghid pentru produsele pascale. In el aflam de ce sa nu facem maioneza cu oua de rata si cum deosebim un peste congelat proaspat, de unul congelat anul trecut.

Cate bordeie, atatea retete. Cum sa faci cele mai bune bucate de Paste
Cate bordeie, atatea retete. Cum sa faci cele mai bune bucate de Paste

Cei care au cumparat deja carnea de miel au acoperit-o cu vin si condimente pentru friptura.

Ce puneti pe masa de Paste si cat costa. De la miel, la salamuri cu trufe
Ce puneti pe masa de Paste si cat costa. De la miel, la salamuri cu trufe

Daca va este rusine ori va este greu sa luati la picior toate comunele, pietele sunt pline de tentatii si de marfa proaspata. Partea buna este ca s-a mai ieftinit carnea de miel, partea proasta este ca s-au scumpit branzeturile.

Recomandări
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina

Experţi ai Institutului pentru Studiul Războiului din SUA (ISW) confirmă că Rusia a obţinut unele câştiguri teritoriale în războiul său împotriva Ucrainei, relatează vineri DPA.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.