Mielul in varianta avangardista, in bucataria moleculara

×
Codul embed a fost copiat

Mielul domina meniurile pascale ale romanilor. Asa ca nu strica unele retete speciale si savuroase: miel cu rizoto de afine si vin rosu, cotlet de miel in crusta de parmezan sau ultra-rafinatul meil din bucataria moleculara.

Gandita de un maestru bucatar cotat cu trei stele Michelin, reteta de muschiulet de miel cu lapte de capra, fasole verde pastai si mustar este greu de facut acasa. Cel ce a preparat-o pentru noi ne explica si de ce.

"Acasa chiar nu ai putea face asa ceva. Ai nevoie de instrumente speciale. Totul trebuie gatit foarte incet. Punem carnea la temperatura de 650 de grade, timp de 15 minute, lucru pe care nu-l poti face intr-o tigaie. Iata de ce carnea este intotdeauna foarte moale", spune Jorg Hoffman, bucatar-sef.

In asemenea preparate se cauta perfectiunea gustului, iar prezentarea in farfurie este o adevarata opera de arta.

"Ai putea sa descrii farfuria ca pe o panza pe care un pictor incepe sa puna cateceva, sa picteze, dar in ceea ce priveste mirodeniile, multe idei provin din diferite parti ale lumii. Poti gasi combinatia de usturoi cu scortisoara in Liban, in Turcia sau in alte parti", spune acelasi Jorg Hoffman.

Citește și
Cozonac
Cate bordeie, atatea retete. Cum sa faci cele mai bune bucate de Paste

Astfel de mirodenii s-au combinat interesant in aperitivul cu ou bio, ciuperci, usturoi si scortisoara.

Afla mai multe despre acest subiect din materialul video.


 

Articol recomandat de sport.ro
Ce nu s-a văzut la TV: gesturile făcute de Marius Șumudică după Dinamo - Rapid
Ce nu s-a văzut la TV: gesturile făcute de Marius Șumudică după Dinamo - Rapid
Citește și...
Care e diferenta intre carnea de caine si cea de miel? Ghidul prefectului
Care e diferenta intre carnea de caine si cea de miel? Ghidul prefectului

Prefectul Capitalei le-a pregatit bucurestenilor un ghid pentru produsele pascale. In el aflam de ce sa nu facem maioneza cu oua de rata si cum deosebim un peste congelat proaspat, de unul congelat anul trecut.

Cate bordeie, atatea retete. Cum sa faci cele mai bune bucate de Paste
Cate bordeie, atatea retete. Cum sa faci cele mai bune bucate de Paste

Cei care au cumparat deja carnea de miel au acoperit-o cu vin si condimente pentru friptura.

Ce puneti pe masa de Paste si cat costa. De la miel, la salamuri cu trufe
Ce puneti pe masa de Paste si cat costa. De la miel, la salamuri cu trufe

Daca va este rusine ori va este greu sa luati la picior toate comunele, pietele sunt pline de tentatii si de marfa proaspata. Partea buna este ca s-a mai ieftinit carnea de miel, partea proasta este ca s-au scumpit branzeturile.

Recomandări
LIVE Video. Ședinţa pentru învestirea Guvernului propus de Marcel Ciolacu. Bolojan: „Am înţeles mesajul românilor”
LIVE Video. Ședinţa pentru învestirea Guvernului propus de Marcel Ciolacu. Bolojan: „Am înţeles mesajul românilor”

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit în şedinţă comună, luni, pentru dezbaterea şi votul asupra învestirii Guvernului propus de candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru Marcel Ciolacu.

POLITICO: Cum a câștigat Putin alegerile din România. „Totul se decide în spatele ușilor închise”
POLITICO: Cum a câștigat Putin alegerile din România. „Totul se decide în spatele ușilor închise”

România încă se recuperează de ascensiunea și căderea rapidă a lui Călin Georgescu, un candidat care a ajuns la alegători printr-o campanie pe TikTok.

Tanczos Barna, care a preluat Finanțele de la Boloș: „Provocarea cea mai mare este să plătim pensiile și salariile asumate”
Tanczos Barna, care a preluat Finanțele de la Boloș: „Provocarea cea mai mare este să plătim pensiile și salariile asumate”

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului la Ministerul Finanţelor, Tanczos Barna, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.