Mielul in varianta avangardista, in bucataria moleculara

×
Codul embed a fost copiat

Mielul domina meniurile pascale ale romanilor. Asa ca nu strica unele retete speciale si savuroase: miel cu rizoto de afine si vin rosu, cotlet de miel in crusta de parmezan sau ultra-rafinatul meil din bucataria moleculara.

Gandita de un maestru bucatar cotat cu trei stele Michelin, reteta de muschiulet de miel cu lapte de capra, fasole verde pastai si mustar este greu de facut acasa. Cel ce a preparat-o pentru noi ne explica si de ce.

"Acasa chiar nu ai putea face asa ceva. Ai nevoie de instrumente speciale. Totul trebuie gatit foarte incet. Punem carnea la temperatura de 650 de grade, timp de 15 minute, lucru pe care nu-l poti face intr-o tigaie. Iata de ce carnea este intotdeauna foarte moale", spune Jorg Hoffman, bucatar-sef.

In asemenea preparate se cauta perfectiunea gustului, iar prezentarea in farfurie este o adevarata opera de arta.

"Ai putea sa descrii farfuria ca pe o panza pe care un pictor incepe sa puna cateceva, sa picteze, dar in ceea ce priveste mirodeniile, multe idei provin din diferite parti ale lumii. Poti gasi combinatia de usturoi cu scortisoara in Liban, in Turcia sau in alte parti", spune acelasi Jorg Hoffman.

Citește și
Cozonac
Cate bordeie, atatea retete. Cum sa faci cele mai bune bucate de Paste
VIDEO. Zelenski, reacție după discuția dintre Olaf Scholz și Vladimir Putin

Astfel de mirodenii s-au combinat interesant in aperitivul cu ou bio, ciuperci, usturoi si scortisoara.

Afla mai multe despre acest subiect din materialul video.


 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
Citește și...
Care e diferenta intre carnea de caine si cea de miel? Ghidul prefectului
Care e diferenta intre carnea de caine si cea de miel? Ghidul prefectului

Prefectul Capitalei le-a pregatit bucurestenilor un ghid pentru produsele pascale. In el aflam de ce sa nu facem maioneza cu oua de rata si cum deosebim un peste congelat proaspat, de unul congelat anul trecut.

Cate bordeie, atatea retete. Cum sa faci cele mai bune bucate de Paste
Cate bordeie, atatea retete. Cum sa faci cele mai bune bucate de Paste

Cei care au cumparat deja carnea de miel au acoperit-o cu vin si condimente pentru friptura.

Ce puneti pe masa de Paste si cat costa. De la miel, la salamuri cu trufe
Ce puneti pe masa de Paste si cat costa. De la miel, la salamuri cu trufe

Daca va este rusine ori va este greu sa luati la picior toate comunele, pietele sunt pline de tentatii si de marfa proaspata. Partea buna este ca s-a mai ieftinit carnea de miel, partea proasta este ca s-au scumpit branzeturile.

Recomandări
Prețurile din România cresc mai repede decât în orice alt stat din UE. Scumpirile, cauzate de majorările de salarii și pensii
Prețurile din România cresc mai repede decât în orice alt stat din UE. Scumpirile, cauzate de majorările de salarii și pensii

În 2024, România rămâne campioana scumpirilor în Uniunea Europeană. Conform previziunilor Comisiei Europene, țara noastră va încheia anul cu cea mai mare rată a inflației, ceea ce înseamnă că la noi prețurile cresc mai repede decât în orice alt stat UE.

Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului

Premierul Marcel Ciolacu spune că a primit răspuns scris din Ucraina privind interdicţia lui George Simion în această ţară și a făcut public documentul primit de la Kiev.

Povestea unei școli din Buzău care a reușit să reducă abandonul școlar. Cum sunt motivați elevii și părinții lor
Povestea unei școli din Buzău care a reușit să reducă abandonul școlar. Cum sunt motivați elevii și părinții lor

Campania „Deșteaptă-te, România!" ajunge vineri seară la final. În aceste două săptămâni Știrile ProTV au prezentat modele educaționale din țară și din străinătate, promovate de dascăli care susțin excelența.