Mielul in varianta avangardista, in bucataria moleculara
Mielul domina meniurile pascale ale romanilor. Asa ca nu strica unele retete speciale si savuroase: miel cu rizoto de afine si vin rosu, cotlet de miel in crusta de parmezan sau ultra-rafinatul meil din bucataria moleculara.
Gandita de un maestru bucatar cotat cu trei stele Michelin, reteta de muschiulet de miel cu lapte de capra, fasole verde pastai si mustar este greu de facut acasa. Cel ce a preparat-o pentru noi ne explica si de ce.
"Acasa chiar nu ai putea face asa ceva. Ai nevoie de instrumente speciale. Totul trebuie gatit foarte incet. Punem carnea la temperatura de 650 de grade, timp de 15 minute, lucru pe care nu-l poti face intr-o tigaie. Iata de ce carnea este intotdeauna foarte moale", spune Jorg Hoffman, bucatar-sef.
In asemenea preparate se cauta perfectiunea gustului, iar prezentarea in farfurie este o adevarata opera de arta.
"Ai putea sa descrii farfuria ca pe o panza pe care un pictor incepe sa puna cateceva, sa picteze, dar in ceea ce priveste mirodeniile, multe idei provin din diferite parti ale lumii. Poti gasi combinatia de usturoi cu scortisoara in Liban, in Turcia sau in alte parti", spune acelasi Jorg Hoffman.
Astfel de mirodenii s-au combinat interesant in aperitivul cu ou bio, ciuperci, usturoi si scortisoara.
Afla mai multe despre acest subiect din materialul video.