Care e diferenta intre carnea de caine si cea de miel? Ghidul prefectului
Prefectul Capitalei le-a pregatit bucurestenilor un ghid pentru produsele pascale. In el aflam de ce sa nu facem maioneza cu oua de rata si cum deosebim un peste congelat proaspat, de unul congelat anul trecut.
Indrumari utile cetatenilor in achizitionarea produselor specifice sarbatorilor pascale, se numeste ghidul scris de Prefectura Bucuresti, in coproductie cu Directia de Sanatate Publica, Directia Sanitar Veterinara, Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor si Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Bucuresti.
Cum deosebim ouale proaspete de cele vechi
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Ouale proaspete au coaja cu aspect rugos, porii fiind vizibili, iar cele vechi au coaja lucioasa, uneori cu pete, porii nefiind vizibili. Culoarea cojii poate fi alba, galben-deschis, galben-inchis, cafenie, se arata in document.
Ouale proaspete prezinta albusul de culoare alba spre roz-deschis, iar galbenusul de culoare galben deschis pana la rosiatic, sferic, asezat central, separat de albus.
La ouale vechi dispare separarea dintre albus si galbenus, galbenusul devine mobil cu forma neregulata, uneori fixandu-se de partea interna a cojii; pot fi observate pe fata interna a cojii, pete de culoare inchisa, produse de diferite mucegaiuri sau bacterii.
Diferenta intre carnea de miel si cea de caine
Fata de oaie, carcasa de caine are configuratia corpului si a regiunilor musculare mai lungi; carcasa de oaie este mai scurta si mai grosolana, iar la capra carcasa este mai supla, mai alungita, iar coastele mai lungi.
La carcasa de oaie, grasimea (seul) se depune si subcutanat, avand un miros caracteristic care se accentueaza la fierbere.
La oaie numarul de vertebre sacrale este de 5, iar la caine este de 3, osul sacrum la oaie este lung, iar la caine foarte scurt, aproape patrat, fata interioara concava.
Din punct de vedere organoleptic, carnea de caine are culoare rosie-inchis si un miros caracteristic, neplacut; fibra musculara este fina si cu consistenta moale, grasimea este alb cenusie, uleioasa si nu se intareste dupa racire.
Cum deosebim pestele congelat vechi, de cel proaspat
Pestele bine congelat, la lovire, emite un sunet clar, ceea ce indica o inghetare uniforma in toata masa. Pestele congelat trebuie sa prezinte gura inchisa, ochii exoftalmici (bulbucati), solzi stralucitori si piele lucioasa. Daca in momentul congelarii pestele nu s-a aflat in stare de prima prospetime, se constata gura intredeshisa, ochii infundati in orbite, solzii si pielea intunecate.