Mezeluri, brânzeturi și alte delicatese pentru Crăciun, pregătite pentru românii din străinătate
Mai sunt 3 săptămâni până la Crăciun, iar în fermele de la noi se munceşte din greu, pentru ca românii plecaţi în toate colţurile lumii să simtă aroma sărbătorilor de acasă.
Dacă în Maramureş se coc mezelurile la jar, în cruste de ierburi aromatice, la Alba producătorii se ocupă de brânzeturi. Şi în Cluj, au fost pregătite primele coşuri cu delicatese, însă livrările sunt abia la început.
Din Maramureş pleacă slăninuţa, cârnaţii şi caltaboşul de Mangaliţa. Pentru a nu uita gustul Crăciunului de acasă, românii aflaţi departe de ţară şi-au comandat deja bucate preparate la jar. Cererile au crescut în această perioadă cu 30-40%.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ioan Tătăran, producător atestat tradiţional: "În special Austria, Germania, Anglia unde trimitem în fiecare an. Toată lumea doreşte cârnaţi de casă afumat, caltaboş, toba, slănină afumată."
Şi la o fermă din localitatea Unirea, judeţul Alba, s-au comandat zeci de tone de brânzeturi: de burduf, telemea de oaie, de vacă sau de capră. Nu lipseşte nici caşcavalul.
Evident, principalii clienţi sunt în comunităţile mari de români din Italia şi Spania.
Şi la o carmangerie din Cluj comenzile curg fără încetare.
Amelia Moldovan, administrator carmangerie: "Noi pregătim comenzile la magazinele noastre după care prietenii, rudele, merg şi le trimit mai departe."
La loc de cinste traversând victorioasa vremurile şi istoria, rămâne în topul preferinţelor slănina.