Preturile au intrat la apa pe litoral cu 5-10%! Criza e de vina!
Hotelierii n-au clienti decat in week-end, iar asta nu ii va ajuta sa supravietuiasca. Asa ca s-au hotarat, ca niciodata, sa reduca tarifele cu 10%, in loc sa le creasca de la o saptamana la alta, cum faceau pana acum.
Hotelierii de la malul marii se gandesc cu groaza la momentul bilantului din toamna. Potrivit estimarilor, pana acum sunt inregistrati cu 30% mai putini turisti decat in luna iunie a anului trecut.
Simtind ca romanii nu mai au bani, multe hoteluri au pastrat preturile din 2008, in speranta ca oamenii vor veni la mare. Dar nici macar asta nu a functionat, asa ca administratorii au hotarat sa mai scada tarifele cu 5-10%. Intr-o saptamana, cand vom intra in varf de sezon, era programata o marire a preturilor, dar acum hotelierii se gandesc sa renunte la ea, ca sa nu-si taie singuri creanga de sub picioare.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Pana si turistii observa ca plaja nu mai e la fel de aglomerata. Nu se plang de preturi, dar sunt de parere ca pentru conditiile oferite, tarifele la cazare ar trebui sa fie totusi mai mici. Acum, hotelierii se bazeaza doar pe turismul de weekend si trag din rasputeri de preturi, ca sa-i atraga pe oameni pe plaja si in timpul saptamanii.
Preturile la cazare variaza de la o statiune la alta si sunt cuprinse intre 150 de lei la un hotel de 2 stele, pana la 800 de lei la un hotel de 5 stele. Bineinteles, exista si alternative, cum ar fi cazarea in apartamentele in regim hotelier, care nu costa mai mult de 50 de lei de persoana sau chiar in campinguri, cu 20 de lei pe noapte.