Marul de o jumatate de kilogram, rezultatul ploilor abundente din ultima perioada. In Arges, merii au inflorit a doua oara

Dată publicare: 23-08-2014 08:46
Dată actualizare: 26-08-2014 07:04


Este un an bogat pentru agricultorii romani. Ploile din ultimna perioada au fost o binecuvantare pentru producatorii de mere care au livezile mai pline ca niciodata.

In timp ce taranii din Alba se lauda cu pomi plini de fructe mari si zemoase, care ajung sa cantareasca si jumatate de kilogram, in Arges, merii infloresc a doua oara anul acesta.

Pe 70 de hectare in comuna Boz din Alba, acest agricultor are plantati numai meri- se mandreste cu sapte soiuri diferite care abia asteapta sa fie culese. Multe dintre fructe se duc la export sau ajung pe rafturile supermaketurilor.

Daca anul trecut a obtinut 1400 de tone de mere de pe intreaga suprafata, anul acesta spera sa scoata peste 1750 de tone.

La numai cativa km de el, un fost politist a investit in urma cu cinci ani peste 20.000 de euro intr-o livada de meri. Anul acesta fermierul se poate mandri cu fructe care cantaresc peste 500 de grame.

" Anul trecut cand nu au fost ploi multe merele aratau undeva la 180 de grame in septembrie, iar anul asta datorita ploilor, in data de astazi merele arata la 540 de grame"

Daca in Alba merele mai au putin pana sa fie culese, in Arges, in curtea muzeului din Golesti, doi meri au inflorit pentru a doua oara in acest an. Asta desi au fructe.

Merii care au inflorit a doua oara, desi au si fructe gata sa fie culese sunt vechi de aproape 50 de ani. Specialistii spun insa ca din ele nu vor mai iesi niciun rod.
 

 

Tags: fructe, meri, flori,


VIDEO PROTVPLUS.RO