Lupta pentru locul de parcare, cu toate "armele"! Politistii in actiune

Ultima actualizare: 24-08-2012 19:07

Intr-un oras in care si 16 masini se bat pe un loc de parcare, soferii lupta cu ce pot: scaune, ghivece, lazi de bere si deja clasicele tevi cu lanturi si lacate.

Pe toate le-au ridicat joi politistii de la Rutiera, impreuna cu o echipa din Primaria Bucurestiului. Sunt ilegale, spun ei, iar cei care le amplaseaza pot fi amendati.

In doar o ora, echipa de interventie a umplut un camion. Bineinteles, proprietarii autoturismelor s-au ferit sa coboare. Stiau ei de ce: daca sunt prinsi, pot fi amendati cu 1.500, chiar 2.500 de lei.

Legea interzice ca astfel de dispozitive sa fie instalate pe domeniul public. Si pe langa amenda, cei responsabili trebuie sa plateasca si despagubiri pentru a reface asfaltul acolo unde a fost stricat. Faptul ca inchiriaza un loc de parcare nu inseamna ca devin proprietari. Prin urmare, atunci cand ei nu sunt acolo, oricine poate ocupa acel spatiu.

Deblocarea acestor locuri de parcare nu rezolva din pacate decat partial o problema veche a Capitalei. Iar la intoarcerea din concedii, oamenii vor fi obligati din nou sa apeleze fie la politete, fie la invadarea spatiilor verzi cu nesimtire.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO