Românii, mai fericiți decât erau în 2012. Suntem pe 52 în topul global

×
Codul embed a fost copiat

Lumea întreagă sărbătoreşte Ziua Internaţională a Fericirii, aşa cum a fost ea stabilită de ONU. Spre deosebire de acum 6 ani, când românii primeau eticheta de cei mai nefericiţi din UE, de această dată avem un motiv în plus să zâmbim.

Am urcat câteva locuri, în topul global, care ia în calcul atât situaţia economică, unde nu stăm prea strălucit, cât şi optimismul, încrederea şi dărnicia popoarelor.

Suntem fericiţi când putem să facem planuri. Altfel, fericirea "măsurată oficial" de ONU îmbină un algoritm matematic, în care intră PIB-ul ţării şi speranţa de viaţă a oamenilor, cu percepţia lor subiectivă asupra stării de bine. Adică bucuriile de fiecare zi.

În topul global al fericirii, România a urcat pe locul 52. Adică încheie glorios prima treime a unui clasament cu 156 de state, care începe cu Finlanda şi se încheie cu Burundi. Dar care sunt totuşi sursele fericirii? Poate veni cu un ciolan pe care îl iei ca să îl pui pe varză sau cu primele căpşuni din sezon, pe care abia te înduri să le cumperi. Sau cu un ruj mult dorit. În orice secundă ai pune întrebarea, vei primi peste 7 miliarde de răspunsuri.

În acest an, Organizaţia Nationilor Unite ne-a cerut tuturor să "dăm share" fericirii.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Un alt sondaj făcut pe 1400 de români singuri arată că 47% dintre femei şi doar 35% dintre bărbaţi se consideră fericiţi, chiar şi în lipsa unui partener. Iar unii se bucura pur şi simplu pentru că sunt sănătoşi.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Studiu: De câți bani au nevoie oamenii pentru a fi fericiți? Situație inedită în Europa
Studiu: De câți bani au nevoie oamenii pentru a fi fericiți? Situație inedită în Europa

Studiul se bazează pe gradul de satisfacție în viată și a fost realizat pe mai mult de un milion de persoane, în cadrul proiectului Gallup World Poll.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.