Românii, mai fericiți decât erau în 2012. Suntem pe 52 în topul global
Lumea întreagă sărbătoreşte Ziua Internaţională a Fericirii, aşa cum a fost ea stabilită de ONU. Spre deosebire de acum 6 ani, când românii primeau eticheta de cei mai nefericiţi din UE, de această dată avem un motiv în plus să zâmbim.
Am urcat câteva locuri, în topul global, care ia în calcul atât situaţia economică, unde nu stăm prea strălucit, cât şi optimismul, încrederea şi dărnicia popoarelor.
Suntem fericiţi când putem să facem planuri. Altfel, fericirea "măsurată oficial" de ONU îmbină un algoritm matematic, în care intră PIB-ul ţării şi speranţa de viaţă a oamenilor, cu percepţia lor subiectivă asupra stării de bine. Adică bucuriile de fiecare zi.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
În topul global al fericirii, România a urcat pe locul 52. Adică încheie glorios prima treime a unui clasament cu 156 de state, care începe cu Finlanda şi se încheie cu Burundi. Dar care sunt totuşi sursele fericirii? Poate veni cu un ciolan pe care îl iei ca să îl pui pe varză sau cu primele căpşuni din sezon, pe care abia te înduri să le cumperi. Sau cu un ruj mult dorit. În orice secundă ai pune întrebarea, vei primi peste 7 miliarde de răspunsuri.
În acest an, Organizaţia Nationilor Unite ne-a cerut tuturor să "dăm share" fericirii.
Un alt sondaj făcut pe 1400 de români singuri arată că 47% dintre femei şi doar 35% dintre bărbaţi se consideră fericiţi, chiar şi în lipsa unui partener. Iar unii se bucura pur şi simplu pentru că sunt sănătoşi.