Locul unde bunicii invata cum sa stea cu cei mici. "Uita cum sa se joace normal si nu cred ca e tocmai bine"
Niciodata nu e prea tarziu sa inveti lucruri utile, ne spun mai multe bunici, care merg la cursuri moderne de crestere, a nepotilor. Desi au experienta in materie doamnele au fost incantate sa afle noi metode de a linisti copiii.
"Mai demult, intr-adevar, copiii reactionau destul de prompt si educatia lor se facea destul de usor prin recompense si pedepse, in schimb in ziua de astazi totul s-a schimbat si copiii nu mai reactioneaza”, explica educatorul parental.
Paulina Mihalcioiu, bunica: “Te confrunti cu probleme destul de serioase cand vezi copiii bulversati de atata informatie. Uita cum sa se joace normal si nu cred ca e tocmai bine"
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Dorina Suciu, bunica:"Eu nu ajungeam la un consens cu fiica mea. Si atunci am fost foarte incantata si cursul m-a ajutat foarte mult."
Mai ales tehnologia le da de furca bunicilor.
Emilia Groza, bunica: "Sunt uimita in fiecare zi sa o aud ce spune si cum judeca lucrurile asa ca foarte multe invat eu de la ea si vreau sa ma ridic la nivelul exigentelor ei."
Ideea acestor cursuri i-a venit Norei Niculescu, o mama din Cluj care a fost nevoita sa ceara ajutorul parintilor in cresterea copilului. "Este nevoie sa ne punem la curent cu ce s-a mai schimbat ce a aparut nou, sa validam ceea ce a fost facut corect de la bun inceput”, spune ea.
"Le dam cateva ponturi pentru cum ar putea mai bine sa ii adapteze pe nepotii lor la nevoile viitorului pe care il vor trai”, explica un alt educator parental.
Mamicile sunt si ele fericite ca bunicile fac cursuri de adaptare. "Eu zic ca e o idee buna. Stau cu emotii cand ii las cu bunicii", spune una dintre ele.
Un astfel de curs costa 150 de lei si tine 3 ore.
Sursa: Pro TV
Etichete: educație, copii, familie, Psihologie, bunici,
Dată publicare:
14-02-2016 18:23