Locul unde bunicii invata cum sa stea cu cei mici. "Uita cum sa se joace normal si nu cred ca e tocmai bine"

Dată publicare: 14-02-2016 18:23
Dată actualizare: 17-02-2016 07:05


Niciodata nu e prea tarziu sa inveti lucruri utile, ne spun mai multe bunici, care merg la cursuri moderne de crestere, a nepotilor. Desi au experienta in materie doamnele au fost incantate sa afle noi metode de a linisti copiii.

"Mai demult, intr-adevar, copiii reactionau destul de prompt si educatia lor se facea destul de usor prin recompense si pedepse, in schimb in ziua de astazi totul s-a schimbat si copiii nu mai reactioneaza”, explica educatorul parental.

Paulina Mihalcioiu, bunica: “Te confrunti cu probleme destul de serioase cand vezi copiii bulversati de atata informatie. Uita cum sa se joace normal si nu cred ca e tocmai bine"

Dorina Suciu, bunica:"Eu nu ajungeam la un consens cu fiica mea. Si atunci am fost foarte incantata si cursul m-a ajutat foarte mult."

Mai ales tehnologia le da de furca bunicilor.

Emilia Groza, bunica: "Sunt uimita in fiecare zi sa o aud ce spune si cum judeca lucrurile asa ca foarte multe invat eu de la ea si vreau sa ma ridic la nivelul exigentelor ei."

Ideea acestor cursuri i-a venit Norei Niculescu, o mama din Cluj care a fost nevoita sa ceara ajutorul parintilor in cresterea copilului. "Este nevoie sa ne punem la curent cu ce s-a mai schimbat ce a aparut nou, sa validam ceea ce a fost facut corect de la bun inceput”, spune ea.

"Le dam cateva ponturi pentru cum ar putea mai bine sa ii adapteze pe nepotii lor la nevoile viitorului pe care il vor trai”, explica un alt educator parental.

Mamicile sunt si ele fericite ca bunicile fac cursuri de adaptare. "Eu zic ca e o idee buna. Stau cu emotii cand ii las cu bunicii", spune una dintre ele.

Un astfel de curs costa 150 de lei si tine 3 ore.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO