Localitatea din Timis unde apa minerala curge la robinet. Cum s-a ajuns in aceasta situatie: "Cautam investitori"

Dată publicare: 29-10-2014 13:35
Dată actualizare: 01-11-2014 07:23


"Sat cu apa minerala, cautam investitori"! Acesta este mesajul pe care il are de transmis o localitate din Timis, unde apa carbogazoasa curge la robinet.

Sursa a fost descoperita intamplator in urma cu doi ani, cand s-a facut un foraj pentru reteaua de canalizare si apa curenta. De atunci, in Poganesti, pana si animalele beau apa minerala.

Domnul Ioan merge in fiecare zi la cismeaua de langa casa si umple cateva galeti cu apa minerala carbogazoasa, buna de baut, de gatit sau spalat, dar si pentru animalele din curte. De trei ani, de cand in sat s-a descoperit sursa subterana, la 200 de metri adancime, si gainile din gospodarie sunt rasfatate doar cu apa minerala.

Tanti Ana isi curata de pe acum covoarele pentru Craciun cu apa minerala carbogazoasa direct de la robinetul din curte. Si, spune ea, se curata mult mai bine.

Cei de la primarie au dus la analize cateva mostre din apa care curge in sat, iar rezultatele arata ca este perfecta pentru baut. Insa deocamdata nu s-au gasit investitori care sa exploateze aceasta mina de aur.

"Cautam investitori care sa vina sa deschidem ceva, sa imbuteliem. Unii au dat anumite telefoane, altii au venit, s-au uitat, am discutat, a ramas sa ne mai intalnim, altii au uitat sa mai vina. altii au revenit. Cert este ca pana in prezent deocamdata nu am gasit", a spus Dumitru Pecora, primarul comunei Barna.

Primaria vrea sa acceseze fonduri europene si sa porneasca pe cont propriu o afacere care sa aduca locuri de munca in zona, si sa faca satul Poganis vestit in tara.


VIDEO PROTVPLUS.RO