La doar 9 luni, micuta Evelina se lupta cu o boala cumplita pentru care nu exista leac. Cum o puteti ajuta sa traiasca

Dată publicare: 17-04-2015 08:21
Dată actualizare: 20-04-2015 06:58


O fetita de noua luni - care a adus fericirea intr-o familie tanara din Galati - are nevoie de ajutor.

-► Cei care doresc sa o ajute pe micuta Evelina o pot face donand intr-unul din cele doua conturi de mai jos: 

Cont IBAN RON: RO68 BTRL RONC RT02 8615 2701
Cont IBAN EUR: RO18 BTRL EURC RT02 8615 2701

Sufera de o boala genetica rara, pentru care exista, deocamdata, doar tratamente experimentale.

Evelina este vioaie, zambeste tot timpul si este inconjurata de iubire. Ai ei au nevoie insa si de sprijin financiar ca să poata tine maladia copilei in frau.

Evelina este o fetita vesela. Dar, acest chip nevinovat ascunde si o adevarata drama. De la 3 luni, cresterea ei a stagnat. Copila sufera de fibroza chistica, o boala genetica a carei evolutie este cutremuratoare.

Raluca Dicu, mama fetitei: "Organele isi vor pierde functiile pana spre treizeci de ani, urmand ca incet-incet, o data cu deteriorarea fiecarui organ - pancreas, ficat, plamani - ea sa faca mai multe forme de ciroze hepatice, cancere de pancreas, complicatii majore la nivelul plamanilor."

Ca sa o fereasca de acest chin, parintii incearca sa ii asigure fetitei buna functionare a organismului. Nu trece zi fara vitamine, electroliti si pancreatina la fiecare masa. Iar o data la trei luni, o duc la un set complet de analize. Acum, au nevoie de bani ca sa ii cumpere o vesta speciala pentru fizioterapie, ce costa 10.000 de dolari. Familia a infiintat o asociatie, in speranta ca va primi sprijin.

 

Mioara Iordache, bunica fetitei: "Este vorba de asociatia "Evelina Stefania invinge mucoviscidoza", care s-a infiintat relativ recent. Avem aici un cont unde poate fi ajutata si o cerere care este pentru cei care depun cei doi la suta din impozitul pe venit."

Duminica, de la ora 10, mai multi voluntari vor organiza un cross caritabil pentru Evelina, in Gradina Publica din Galati.

Cristi Onofrei, organizatorul evenimentului caritabil: "Nu este o competitie. Donatiile se pot face la fata locului, intr-o urna special amenajata."

In Romania, 380 de persoane sufera de fibroza chistica. Multe dintre ele au fost nevoite sa faca un transplant de plamani inainte de a implini 30 de ani.


VIDEO PROTVPLUS.RO