Copilarie chinuita. Povestea a patru copii care traiesc in saracie si intuneric

Dată publicare: 09-04-2015 14:56
Dată actualizare: 12-04-2015 00:16


Patru frati din judetul Cluj, dintre care cel mai mare are doar patru ani, traiesc in saracie si intuneric. Parintii lor nu le pot oferi aproape nimic: se inghesuie cu totii intr-un refugiu pentru ciobani din localitatea Muntele Rece, fara curent si apa.

Intreaga familie supravietuiesc cu doar cateva sute de lei pe luna si mananca mai mult din mila vecinilor. Ca si cum n-ar fi de-ajuns, proprietarul spatiului care cu greu poate fi numi casa, i-a anuntat ca peste o luna trebuie sa plece de acolo...

In cocioaba intunecoasa, nu exista decat doua paturi, o masuta joasa si un felinar care functioneaza pe baterii. Cel mai mare dintre copii, o fetita, are patru ani, insa abia daca scoate un cuvant. Nu stie sa se joace si nici nu are unde, pentru ca mama, ingrijorata sa nu pateasca ceva, nu o lasa afara din locuinta, deoarece casa este ridicata pe un mal de pamant foarte abrupt. Ieri, fetita si fratii ei a primit in dar o noua surioara.

Cum nu au unde sa se joace si sunt mai mereu flamanzi, copiii dorm aproape tot timpul: cei mari in pat, iar fratiorii mai mici in carucioarele primite de la oameni cu suflet. Rareori au gustat mancare gatita, iar putinele lor provizii sunt depozitate intr-o cutie de carton.

Impresionati de drama acestor oameni, satenii din Muntele Rece le mai aduc cate un cos cu alimente, sau lucruri care le prisosesc prin casa.

Mama copiilor se gandeste cu disperare ca peste cateva saptamani, le va fi si mai greu, pentru ca nu vor mai avea unde sa stea. Probabil ca se vor refugia intr-un cort, daca nu vor fi vegheati de Cel de Sus, care sa le trimita oameni buni in ajutor.

Cei care vor sa le dea o mana de ajutor o pot face contactand direct familia in cauza la numerele de telefon: 0754 603 910 - Dan Ambrus, tatal si 0753 960 073 – Anamaria Raluca Abrus, mama.


VIDEO PROTVPLUS.RO