Pelerinaj, azi, la Catedrala Neamului. Cum va arata gigantul vizibil din orice colt al Capitalei


Ultimul update: Luni 29 Aprilie 2013 06:53
Data publicarii: Vineri 26 Aprilie 2013 19:31
Categorie: Stiri Sociale

Catedrala Neamului promite sa fie un gigant vizibil din orice colt al Bucurestiului. Muncitorii au excavat deja 100.000 de metri cubi de pe santier, iar jumatate din materialele de constructie au fost folosite.

Sambata, credinciosii vor putea vedea cu ochii lor cum au evoluat lucrarile. Dupa slujba, pelerinajul ortodox de Florii va avea ca punct de plecare noua Catedrala a Neamului.

Prima contructie aflata la gri este o incapere sub forma de nava situata la 16 m sub pamant. Acolo, de jur imprejur sunt culoare pe care se pot plimba pelerinii.

Urmatorul nivel este la 11 metri sub pamant, iar aici va functiona o alta sala polivalenta care insa va fi mai inalta decat prima cu 5 metri. Urmeaza un ultim spatiu la 6 metri in subteran. La toate se va putea ajunge cu 6 lifturi de mare capacitate si scari.

La final, ansamblul se va ridica semet la 120 de metri inaltime, cat un bloc cu 40 de etaje. Iar crucea va avea 10 metri.

In jurul piesei centrale grandioase vor aparea patru edificii separate. Casa Sfantului Apostol Andrei va fi un fel de hotel monastic, in care vor putea innopta preotii care sosesc pentru diverse evenimente.

Casa Sfantului Apostol Petru va deservi pelerinii mireni, adica enoriasii obisnuiti.

Apoi, Casa Sfantului Apostol Luca are descrierea unui spital bisericesc. Reprezentantii cultului ortodox sustin ca in plan sunt cabinete de consultatii si camera de primire a urgentelor, cu bloc operator si terapie intensiva.

In fine, Casa Sfantului Apostol Pavel e gandita ca un centru cultural misionar cu sali pentru intalniri religioase, biblioteca, spatii de expozitie si sala de conferinte.

Nota de plata se va ridica, probabil, la 400 de milioane de lei, iar catedrala va fi gata la finalul lui 2014.

Nota de plata pentru Mantuirea Neamului. Catedrala costa cat 300 km de autostrada sau 1500 de scoli
Primul pelerinaj la Catedrala Mantuirii Neamului. Dintele Sfantului Ioan Gura de Aur, expus in racla
VIDEO PROTVPLUS.RO