Nota de plata pentru Mantuirea Neamului. Catedrala costa cat 300 km de autostrada sau 1500 de scoli

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Vineri 26 Aprilie 2013 06:59
Data publicarii: Marti 23 Aprilie 2013 07:50
Categorie: Social

Catedrala Neamului intra in prim-plan! Pelerinajul ortodox, care va avea loc de Florii, va incepe de langa cea mai mare constructie bisericeasca ridicata vreodata in Romania.

Cand va fi gata, 5 mii de oameni vor putea sa participe la slujbele oficiate in noul lacas. Acesta va fi mai impunator decat Casa Poporului si va fi vizibil din orice punct al Capitalei, avand de 5 ori inaltimea Coloanei Infinitului.

Pana in prezent am construit 15% din Catedrala Mantuirii Neamului, anunta triumfator site-ul pus la punct de Patriarhia Romana, pentru promovarea viitorului lacas. Fundatia si primul nivel de la subsol sunt gata iar edificiul se inalta deja deasupra pamantului. La final ansamblul se va ridica semet la 120 de metri inaltime, cat un bloc cu 40 de etaje.

Pana acum, lucrarile au inghitit "55 de mii de metri cubi de beton si 13 mii de tone de armatura". Date fiind controversele care au urmarit lucrarile, Patriarhia reaminteste motivul pentru care a facut investitia:

"Numai cine slujeste sau participa la momentele din actuala Catedrala Patriarhala cunoaste dificultatile pe care le creeaza lipsa acuta de spatiu in desfasurarea normala a slujbelor religioase"

Iar in viitoarea biserica spatiu va fi... cat sa adaposteasca toata populatia unui oras mic. 5000 de enoriasi pot fi gazduiti simultan in incinta catedralei.

In jurul piesei centrale grandioase vor aparea patru edificii separate. Casa Sfantului Apostol Andrei va fi un fel de hotel monastic, in care vor putea innopta preotii care sosesc pentru diverse evenimente. Pentru oamenii Bisericii se pregatesc 90 de camere de pensiune, o sala multifunctionala cu 150 de locuri si o sala de mese de 100 de locuri.

Casa Sfantului Apostol Petru va deservi pelerinii mireni, adica enoriasii obisnuiti.

Apoi, Casa Sfantului Apostol Pavel e menita ca un centru cultural misionar, cu sali pentru intalniri religioase si cursuri, biblioteca, spatii de expozitie si sala de conferinte.

In fine, Casa Sfantului Apostol Luca are descrierea unui spital bisericesc. Reprezentantii cultului ortodox sustin ca in plan sunt cabinete de consultatii si camera de primire a urgentelor, cu bloc operator si terapie intensiva. Tot aici ar fi o aripa dedicata unui centru de cazare pentru batrani si bolnavi. Detalii despre cine si cu ce taxe ar beneficia de servicii nu se cunosc inca.

Mai ales ca finantarea constructiei ramane un subiect controversat pentru public si delicat pentru Patriarhie.

Intr-un an s-au inregistrat, pe site-ul "construim catedrala", numai 766 de donatii private. Deci grosul banilor au venit de la Guvern (anul trecut, 19 milioane de lei), de la primariile de sector si de la Primaria Generala Bucuresti (18 milioane de lei, similar cu 2011).

Nota de plata se va ridica, probabil, la 400 de milioane de lei. Bani din care s-ar putea construi 1500 de scoli. Sau 300 de kilometri de autostrada. S-ar putea utila cu aparatura de top 40 de centre medicale de excelenta. S-ar finanta 8000 de transplanturi. Sau 800 de mii de nasteri.

Patru muncitori raniti pe santierul Catedralei Neamului, care va costa 400 de milioane de euro
Patru muncitori raniti pe santierul Catedralei Neamului, care va costa 400 de milioane de euro
VIDEO PROTVPLUS.RO
peste gratar
Furtuna din mare a scumpit peștele de Florii. Pescarii au avut capturi de 3 ori mai mici
Șuberek, pleșcavița sau palanete. Noile mâncăruri stradale preferate de români
Mii de oameni din toată țara au participat la pelerinajul de Florii
Bucureştenii vor putea închiria trotinete electrice. De ce sunt mai rapide ca maşinile
Imagini greu de privit. Ce au găsit inspectorii ANPC într-un magazin, înainte de Florii
Elevii unei școli din Bacău își câștigă singuri banii necesari pentru un loc de joacă
spalare picioare
Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Alba Iulia: ”Un sentiment foarte pofund"
O asistentă medicală, mama unei fetițe de 8 ani, are nevoie de ajutor. Cum puteți dona
Liste de așteptare pentru cei care vor cozonaci pe masa de Paște. Cu cât se vând
Concediu suplimentar pentru femeile care apelează la fertilizarea in vitro
Masa de Paște, reguli de respectat la capitolul ”ouă”. Diferențele dintre cele 4 categorii
Concert caritabil pentru copii abandonați, care suferă de boli incurabile