IZVORUL TAMADUIRII. Credinciosii au sosit cu noaptea-n cap sa ia apa sfintita, la Braila. Mai multor oameni li s-a facut rau

Ultima actualizare: 09-05-2016 07:10

Suntem in Saptamana Luminata, iar vineri praznuim Izvorul Tamaduirii.

Inca de aseara, la vestita Biserica Greaca din Braila, credinciosii au mers sa ia aghiasma. Se spune ca doar in prima vineri de dupa Paste, din izvorul binecuvantat de acolo curge apa sfintita, care face minuni.

Oamenii si-au petrecut noaptea sub cerul liber ori in cortul din curtea bisericii, dar nu a lipsit nici vesnica imbulzeala.

Obositi si bolnavi, cativa credinciosi au avut nevoie de ajutorul voluntarilor de la Crucea Rosie. Unii si-au pierdut echilibrul pe scarile abrupte care duc spre izvorul de sub altarul bisericii din Braila.

Batrana: "Cand ma duc acasa, ma simt mai bine. Mai dam si la cei care sunt mai neputinciosi ca noi cate-o picatura."

Toti au mers cu speranta ca apa sfintita ii va ajuta. O parte dintre credinciosi s-au odihnit peste noapte in cortul pregatit de jandarmi.

Batrana: "Eu m-am simtit bine. Cand am fost bolnava, eu ma dau pe fata si ma simt bine."

In 1863, cand au inceput sapaturile la fundatia bisericii, se spune ca de aici, la doisprezece metri sub altar, ar fi izvorat apa care, de-a lungul anilor, i-a ajutat pe credinciosi sa se vindece de bolile sufletesti si trupesti."

In ziua in care se sarbatoreste Izvorul Tamaduirii, Braila se transforma intr-un centru al Ortodoxiei. Mii de credinciosi din toata tara, dar si din strainatate ajung acolo. Autoritatile se astepta in acest an la aproximativ zece mii de pelerini. Biserica „Buna Vestire" este unica pentru ca are trei hramuri si trei altare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO