IT-istul din Bucuresti care traieste aventura vietii pe bicicleta, in Africa. Expeditia lui se va intinde pe 10.000 de km

Dată publicare: 06-04-2017 08:51
Dată actualizare: 09-04-2017 07:47


 Un IT-ist din Bucuresti traieste, la 34 de ani, aventura vietii sale. De mai bine de 5 luni, barbatul a pornit intr-o calatorie anevoiasa si plina de neprevazut pe continentul african, pe care si-a propus sa-l strabata pe doua roti de la nord la sud.

Bucuresteanul a plecat la drum toamna trecuta din Cairo si vrea sa ajunga pana in Cape Town.

"Salut, PROTV. Ma aflu acum in Namibia, penultima mea tara din expeditia africana. Din capitala, din Windhoek, mai am aproximativ 1.500 de km pana in Cape Town unde expeditia mea se va incheia", ne-a transmis Bogdan.

Aventura lui a inceput in octombrie, anul trecut. Startul l-a dat din orasul egiptean Cairo, iar pana acum a bifat 9 destinatii: Egipt, Sudan, Uganda, Kenya, Tanzania, Malawi, Zambia, Botswana si Namibia. Ca sa-si vada visul cu ochii, bucuresteanul mai are de strabatut o singura in tara: Africa de Sud, acolo unde Oceanul Atlantic il intalneste pe cel Indian. Traseul, lung de peste 10 mii de kilometri, este unul dificil, dar care merita din plin osteneala.

Pana in Namibia, calatoria pe bicicleta a fost una presarata cu peisaje frumoase si inedite.

La granita dintre Zambia si Zimbawe se afla Cascada Victoria, declarata de UNESCO monument al naturii. Ca sa ajunga acolo, Bogdan a avut de strabatut peste 7.500 de kilometri din intregul traseu.

Drumul nu a fost insa unul lipsit de peripetii. Bicicleta i s-a stricat prima data in Tanzania, iar apoi in Malawi. Si-a rezolvat repede problema cu putin ajutor din partea ambasadorului Africii de Sud, iar apoi si-a vazut de drum. In Botswana a dat nas in nas cu un elefant, dar a scapat cu bine.

De-a lungul drumului, a pedalat alaturi de cai salbatici sau de magari. Insa, pe langa peisajele deosebite, cel mai mult l-au impresionat oamenii si cultura africana.

Pana acum, Bogdan a petrecut mai bine de 5 luni pe drum si a parcurs peste 8 mii 5 sute de kilometri. Spera sa se intoarca acasa in iunie, unde il asteapta iubita lui, Loredana.

"Din fiecare tara mi-a spus ca-mi aduce cate o pereche de cercei. In loc de magneti, mai bine cercei. Sa fie atent, sa aiba grija bicicleta de el si el de bicicleta si sa se intoarca amandoi cu bine acasa ca il asteptam cu drag", i-a transmis Loredana.

Bogdan are si un blog unde a incarcat poze si filmulete din aventura sa africana.


VIDEO PROTVPLUS.RO