Pentru cateva sute de studenti din Sibiu, Pastele a venit mai devreme anul acesta. Ce i-a incantat pe studentii straini

Dată publicare: 06-04-2017 08:38
Dată actualizare: 09-04-2017 07:47


 Cu o saptamana si jumatate inainte de sarbatoarea Invierii, tinerii au organizat petrecerea de Iepuras in caminele studentesti.

Nu au lipsit din decor ouale rosii, prajiturile aromate sau gogosile, iar prilejul a fost numai bun pentru colegii din strainatate sa afle cum se petrece romaneste.

In caminul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, pregatirile au inceput inca de miercuri seara.

"Am cules frunze, dupa care le-am pus peste oua si le-am legat. Si apoi le-am bagat in vopsea", explica o studenta.

Rand pe rand, fiecare student si-a incercat apoi norocul la ciocnit oua de Paste. Cei mai incantati au fost studentii straini, care abia au aflat de acest obicei.

Si studentii romani au avut parte de o premiera: au impodobit un pom facut din crengi inmugurite de salcie, asa cum spune un vechi obicei sasesc.

Pentru ca fiecare va pleca acasa de Paste si nu vor avea timp sa petreaca impreuna, studentii au fost incantati sa petreaca in avans.

Ramona Toderici, reprezentantul Universitatii "Lucian Blaga" Sibiu: "Este a doua editie a serbarilor de Paste pe care le sarbatorim impreuna cu studentii. Suntem fericiti ca ei au raspuns invitatiei noastre si participa in numar mare."

La vara, studentii promit sa organizeze o petrecere si mai mare cu gratar in aer liber si activitati care sa-i poarte inapoi in lumea copilariei.

Tags: paste, sibiu, studenti,


VIDEO PROTVPLUS.RO